Orgelconcert Steven Knieriem in Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude

Algemeen
Steven Knieriem, een groot talent op het orgel.
Steven Knieriem, een groot talent op het orgel. (Foto: Aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - Steven Knieriem verzorgt vrijdag 12 augustus vanaf 20.00 uur een concert op het mooie orgel in de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude.

Als veelbelovend talent, bijna afgestudeerd student op het conservatorium Codarts en concourswinnaar is Steven nu al een graag gehoorde concertorganist. De commissie is dan ook blij dat hij in de Kooger Kerk komt spelen. 

Steven Knieriem (2001) is geboren en getogen in Goes. Op negenjarige leeftijd begon hij zijn orgelstudie aan de Zeeuwse Muziekschool. Hier ontving hij orgellessen van Jos Vogel en zijn docent voor piano was Rien Balkenende. Steven studeert aan het Codarts conservatorium in Rotterdam, zijn hoofdvak is orgel onder Ben van Oosten. Tevens ontvangt hij basso continuolessen van Bas de Vroome en improvisatielessen van Hayo Boerema.

Steven won prijzen op verschillende orgelconcoursen. Zo won hij in juni 2017 de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. In oktober 2018 won hij de tweede prijs op het concours ‘Orgues à Douai’ in de Collégiale Saint Pierre van Douai (Frankrijk) en in september van het jaar 2019 werd hij tweede in de finale van het Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Laurenskerk in Rotterdam. Hij wordt regelmatig gevraagd voor het geven van concerten, solo of samen met anderen. Zijn uitvoeringen brachten hem op bekende locaties met beroemde orgels in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Zijn orgelrepertoire bevat alle stijlperioden. 

Steven is sinds 2019 werkzaam als begeleider van het Gemengd koor VZOS in ‘s-Gravenpolder. Ook schrijft hij als beginnend componist werken voor orgel. Sinds 2017 is hij één van de organisten van het Flentrop-orgel in de Sionkerk in Goes..

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar à € 15,- (graag gepast contant betalen) en via www.zingenenzo.com.