Ashley bereikt haar doel bij de WK Lyrical Dance in Ierland

Algemeen
Ashley met de president van de WLDF, de heer Alan Healy.
Ashley met de president van de WLDF, de heer Alan Healy. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD – Ashley Johnston heeft haar doelen bereikt tijdens de wereld kampioenschap Lyrical Dance in Ierland waar zij voor haar lyrical routine verkozen was om door te gaan naar de Grand Finals op zondag 31 juli. 

Naast deze routine heeft ze ook nog Jazz, acro dance, een trio dans en een groeps dans gedaan.

In juli berichtten wij dat Ashley Johnston uit Heerhugowaard mee zou doen aan de WLDF Wereld kampioenschap lyrical dans, daar heeft zij zich prima gemanifesteerd tegenover de andere danser van Ierland, Schotland, Noord Ierland en Zuid Afrika. Op de eerste dag was het meteen raak met een uitnodiging om tijdens de Grand Final dag op zondag 31 juli nogmaals haar kunsten te vertonen. Tijdens deze dag werd al bekend dat het standaard van dansen tijdens deze wereld kampioenschappen zeer hoog zou zijn. Op de tweede dag was het de beurt voor haar Jazz routine, waarin zij helaas niet doordrong naar de Grand Final. Maar toch een uitstekende prestatie tegenover 15 andere dansers uit de andere landen. Op de derde dag was het de beurt voor haar acrobatische dans, wat voor haar de eerste keer was, hierin werd zij mooi negende. Deze dag was er ook de trio met haar mede dansers van dansstudio Dance AMAD. Voor Ashley was het de eerste keer in een trio met hun, hier werden zij zevende.

Zondag was de grote dag met alle finales van de top 6 in Jazz en Lyrical in elke leeftijd categorie, op deze dag was er ook de grote groep dansen waarin Ashley ook zou dansen. Ashley mocht haar lyrical dans nogmaals uitvoeren, maar werd daarin helaas als zesde geplaatst door een hele sterke competitie. De uiteindelijke winnaar was een zeer goede danser uit Zuid Afrika. Met haar groepsdans werd ze zevende. Dit was ook voor haar de eerste keer dat zij met haar mede dansers als groep optrad.

Zeer tevreden

Na vier lange dagen was Ashley alsnog zeer tevreden met wat zij behaald heeft, en ze kijkt terug op een succesvol wereld kampioenschap. 

Bij het napraten met een van de juryleden (Rachel Ensor), kreeg zij te horen dat zij zeer geïnspireerd was van Ashley met haar motivatie voor het zelfstandig trainen in Nederland na de routines van een buitenlandse dans lerares te krijgen. Rachel had Ashley tijdens de periode dat de competities online waren opgemerkt met haar optreden vanuit buurthuis de Hoeksteen, die zij gebruikte als trainings- en opnamestudio.

Belangrijk bericht

Op 10 augustus kregen de ouders van Ashley een e-mail binnen van de danslerares die door de president van de WLDF was verstuurd, hierin is een uitnodiging voor Ashley om bij de Millenium Performing Arts College in Londen te gaan studeren voor een BA(Honours) degree course. Hiervoor is zij door een van de juryleden (Zak Nemorin) uitgekozen, hij is daar hoofd danscursus coördinator en tevens artistiek directeur van de ToTheCore theater company binnen de college.

Ashley in actie tijdens het kampioenschap Lyrical Dance.