Organisator en bedenker van dit evenement, Dirk Snip, is dolblij dat het biljartevent eindelijk door kan gaan.
Organisator en bedenker van dit evenement, Dirk Snip, is dolblij dat het biljartevent eindelijk door kan gaan. (Foto: Fer Korver)

Veel spektakel verwacht bij Night of the Magic Balls en WK’s

Algemeen

DIJK EN WAARD – De derde editie van Night of the Magic Balls wordt gehouden op 15, 16 en 17 september. Hotel restaurant Heer Hugo zal worden omgebouwd tot een ware biljart arena, waar de beste biljarters van de wereld, Dick Jaspers en Eddy Merckx, een wervelende demonstratie driebanden gaan geven.

Organisator en bedenker van dit evenement, Dirk Snip, is dolblij dat het biljartevent eindelijk door kan gaan. “De absolute wereldtop is van de partij en die laat op hoog niveau zien waar mogelijk de meest onwaarschijnlijke oplossingen gevonden worden. De liefhebber mag dit zeker niet missen.’’ Hotel restaurant Heer Hugo zal drie dagen lang in het teken staan van top biljarten. Dick Jaspers en Eddy Merckx staan daar garant voor. Een prachtige ambiance met licht- en geluidshows vormen het decor voor dit unieke gala. “De presentatie is in handen van de Zweed Torbjörn Blomdahl. Hij heeft vele Nationale, Europese en Wereldtitels achter zijn naam. Hij spreekt negen talen vloeiend en zal als ‘side-kick’ een toegevoegde waarde zijn met een mix van humor en biljartkennis.’’ De eerste Night of the Magic Balls werd gehouden in 2008 en daarna nog in 2012 en nu 2022. “Altijd best spannend om zo’n uniek evenement te brengen”, zegt Dirk Snip, die in het verleden al heel wat kleine en grote biljart evenementen heeft georganiseerd. Denk aan: tien keer de nationale bekerfinale, het NK Biljarten voor G-teams, eenmaal het EK en razend spannend was in 2001 de ‘honderdduizend gulden’ partij tussen Dick Jaspers en Torbjörn Blomdahl, die door laatstgenoemde werd gewonnen. Regionaal organiseerde Snip het Oliebollentoernooi, het Elf dorpen toernooi en hij is inmiddels ook co-commentator bij Ziggo Sport. 


Foto: Fer Korver

In de pauze van het evenement zal een spectaculaire act worden verzorgd door Rob en Emiel. “De ombinatie van magic, cabaret, mindreading, comedy en theater van dit illusionisten duo is ongeëvenaard! De uitsmijter van de avond is mr. Magic Semih Sayginer. Hij komt met een geheel nieuwe show en zal deze op spectaculaire en humoristische wijze presenteren.”

WK dames

Na drie dagen Night of the Magic Balls zal de zaal opnieuw opgebouwd worden. “Er komen vier biljarts te staan en op 20, 21 en 22 september strijden de dames om de wereldtitel. Favoriet voor de titel is Therese Klompenhouwer en in totaal komen 24 speelsters in actie. Na de dames is het beurt aan de jeugd tot 22 jaar, met deelnemers uit onder anderen Nederland, Korea en Vietnam. Ook Nederlands kampioen Joris op ‘t Zelfde zal van de partij.’’

Kaarten reserveren kan via www.dirksnip.nl of telefonisch op 0226-320654. De kaarten voor Night of the Magic Balls kosten 25 euro per dag, en voor het WK dames en jeugd 10 euro per dag en een passe-partout voor drie dagen is 25 euro.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Schoolplein De Hasselbraam wordt Gi-Ga-Groen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
‘Aanvragen blijven maar binnenstromen’ bij Stichting Babyspullen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Liefde voor honkbalsport zit bij Mika in de genen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Briljanten echtpaar Helmi en Hans Weers heel tevreden Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Herman vindt er wat van column gisteren
Afbeelding
The Riddles treden op in Het Oude Gemaal Algemeen 5 okt, 16:16
Afbeelding
Zing mee met het kerstproject van Vergutas Algemeen 5 okt, 15:51
Afbeelding
Cool presenteert cultureel programma ‘Dementie…en toch een fijne dag!’ Algemeen 5 okt, 13:35
Afbeelding
Vrijwilligers van Voedselbank Langedijk krijgen rondleiding bij Bejo Algemeen 5 okt, 13:26
Afbeelding
Anouk Swager geselecteerd voor Weekend van het Portret Algemeen 5 okt, 13:11
Afbeelding
Het Grootste Werkfestival X NHNEXT Algemeen 5 okt, 13:09
Afbeelding
Samenzang popkoren Starlight en Popcorn Algemeen 5 okt, 12:09
Afbeelding
Vrijwillige energiecoaches gezocht Algemeen 5 okt, 11:28
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief