Werk aan Haringvliet-rotonde op Oosttangent begonnen

Algemeen
Werk aan Haringvliet-rotonde op Oosttangent begonnen
Werk aan Haringvliet-rotonde op Oosttangent begonnen (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - De vervanging van de rotonde Haringvliet/West-Frieslandsingel aan de Oosttangent is begin deze week van start gegaan. In enkele weken tijd verandert deze rotonde in een halve turbo-rotonde. De aanpassing moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer op de Oosttangent. In oktober ondergaat de rotonde bij de Dijk van Kyoto dezelfde aanpassing.

Werk aan Haringvliet-rotonde is begonnen 

De rotonde bij de Haringvliet krijgt een dubbele rijstrook op Oosttangent in de rijrichting De Draai-Heerhugowaard-Zuid. Van woensdag 14 tot en met woensdag 28 september wordt er elke dag van 07.00 tot 17.00 uur aan de rotonde gewerkt. De West-Frieslandsingel is dan vanaf de rotonde tot de Neslaan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Rustenburgerweg en de Reekerkooglaan. Tijdens deze twee weken is het niet mogelijk om vanaf de Oosttangent op de rotonde linksaf te staan. Van woensdag 28 september 20.00 uur tot en met zondag 2 oktober wordt er dag en nacht aan de rotonde gewerkt, hierbij is de rotonde volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

Meer info

Lees meer over de twee nieuwe halve turbo-rotondes op www.dijkenwaard.nl/oosttangent. Op de hoogte blijven van de actuele werkzaamheden? Kijk dan in de Bouwapp. Deze app is via de appstore te downloaden. Zoek na het downloaden bij ‘Ontdek’ naar ‘Oosttangent Heerhugowaard’.