Vrijwillige energiecoaches gezocht

Algemeen
Bent u geïnteresseerd in verduurzamen en helpt u graag mensen om in deze dure tijd energie en geld te besparen?
Bent u geïnteresseerd in verduurzamen en helpt u graag mensen om in deze dure tijd energie en geld te besparen? (Foto: Pixabay)

DIJK EN WAARD - Wonen Plus Welzijn is op zoek naar vrijwillige energiecoaches in de gemeente Dijk en Waard. 

Een energiecoach helpt inwoners bij het energiezuinig maken van hun woning. Bent u geïnteresseerd in verduurzamen en helpt u graag mensen om in deze dure tijd energie en geld te besparen? Biedt u graag een helpende hand, vindt u het leuk om advies te geven en bent u sociaal en communicatief sterk? Wellicht is de functie energiecoach dan iets voor u.

Wie in de gemeente Dijk en Waard woont en interesse heeft in de functie van vrijwillige energiecoach, is op woensdagavond 12 oktober om 20.00 uur welkom bij een informatiebijeenkomst in Trefpunt Rozenlaan, Rozenlaan 2, 1702 TG Heerhugowaard. Op deze avond vertelt een energiecoach en welzijnsconsulent van Wonen Plus Welzijn meer over de rol van energiecoach, hoe de coaching precies verloopt en hoe u ondersteund wordt binnen uw vrijwilligerswerk. Daarnaast kunt u uiteraard ook uw vragen stellen.

Training door Duurzaam Bouwloket

Voor de functie van vrijwillige energiecoach is het niet persé vereist technische kennis te hebben over energie. U wordt namelijk opgeleid door Duurzaam Bouwloket, wat voldoende is om mensen in eenvoudige taal advies te kunnen geven.

U kunt energiecoach worden voor huurwoningen en koopwoningen. Een energiecoach voor huurwoningen volgt een training van een dagdeel, een energiecoach voor koopwoningen volgt een training van vier dagdelen.  Aan de training zitten voor u geen kosten verbonden. We verwachten wel dat u minimaal een jaar inzetbaar bent. Bent u alleen in de avond beschikbaar? Dat is geen probleem. U kunt uw gesprekken inplannen wanneer het u uitkomt. Energiecoaches worden ondersteund door een professionele coördinator en ontvangen deskundigheidsbevordering vanuit Wonen Plus Welzijn.

Aanmelden voor informatiebijeenkomst

Wilt u naar de informatieavond komen? Dan kunt u zich aanmelden via: heerhugowaard@wonenpluswelzijn.nl of tel. 072 571 71 70. Of via langedijk@wonenpluswelzijn.nl / tel. 0226-318050. Voor meer informatie kunt u ook bellen naar Wonen Plus Welzijn: tel. 0226-318050.