Vrijwilligers van Voedselbank Langedijk krijgen rondleiding bij Bejo

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Gerrit Struik, oud medewerker van Bejo uit Warmenhuizen, gaf een deel van de vrijwilligers van Voedselbank Langedijk een rondleiding tijdens de Open Dagen van Bejo. Omdat Gerrit sinds kort voorzitter is geworden van het bestuur van Voedselbank Langedijk kwam de vraag of hij de vrijwilligers een rondleiding kon geven bij Bejo om op deze manier kennis te maken met allerlei groenten.

Gerrit vertelde met veel enthousiasme hoe de groente door middel van veredeling sterker en groeizamer gemaakt wordt. Er worden bij Bejo veel verschillende rassen zaden geproduceerd die de hele wereld over gaan. Omdat bijvoorbeeld ui erg lichtgevoelig is wordt er voor elk continent een uiensoort ontwikkeld die alleen geschikt is voor het betreffende continent.

Uiteraard was er ook voor de inwendige mens gezorgd en konden de vrijwilligers genieten van een uitstekende lunch. Met dank aan Bejo en Gerrit. Indien u kleding en/of voedsel te doneren heeft kunt u dinsdag en vrijdag tussen 09.30 en 11.30 terecht op Broekerwerf 3 te Broek op Langedijk. Mocht u niet (langer) rondkomen dan kunt u contact opnemen met de budgetcoach van de Voedselbank 06-15274567 of kijk op www.voedselbanklangedijk.nl.

Afbeelding