Helmi Cornelissen, 86 jaar, en Hans Weers, bijna 86, zijn al 65 jaar heel blij met elkaar.
Helmi Cornelissen, 86 jaar, en Hans Weers, bijna 86, zijn al 65 jaar heel blij met elkaar. (Foto: AGHeeremansPhotography)

Briljanten echtpaar Helmi en Hans Weers heel tevreden

Algemeen

BROEK OP LANGEDIJK - Het ligt alweer even achter ons, maar nog voldoende redenen om het 65-jarig bruidspaar Helmi en Hans Weers met een bezoek te vereren. Namens de gemeente deed locoburgemeester John Does dat al, dus was het wel even nodig het echtpaar uit te leggen dat ook de krant hen graag een bezoek wilde brengen en een foto maken. Zoveel briljanten echtparen zijn er immers niet!

(door Ben Wansink)

Helmi Cornelissen, 86 jaar, en Hans Weers, bijna 86, zijn beiden afkomstig uit Hilversum en gingen na hun huwelijk op 20 september 1957 in Amsterdam wonen. “Het verschil tussen een dorp als Hilversum en een stad als Amsterdam is best groot. Wij hebben beide meegemaakt en beide leren waarderen. De stad met zijn culturele mogelijkheden en winkels en daarnaast het dorp waar minder mogelijk is maar waar men elkaar beter en sneller leert kennen. Die saamhorigheid is mooi maar kan ook best nadelen hebben, hoor!.” Helmi vertelt over de chronische, erfelijke ziekte van Hans, waardoor zij zich genoodzaakt zag te blijven werken omdat Hans te vaak zijn neus stootte bij bijvoorbeeld een sollicitatie. “Die ziekte van Hans loopt als een rode draad door ons huwelijk.” Helmi werkte, na als secretaresse bij een aantal textielzaken gewerkt te hebben, na de geboorte van haar eerste dochter bij de BUMA, een Nederlandse collectieve beheersorganisatie die de belangen behartigt voor componisten, tekstdichters en muziekuitgevers op het gebied van muziekauteursrecht. “Ik had te maken met de administratie van de boekhouding.”

Opkomen voor je man

Hans was te lang zonder werk en dat beviel hem slecht. Hij had het geluk dat Helmi een dame is die goed haar woordje kan doen en niet bang is dat te laten horen. “Ik werkte vervolgens bij de verzekeringsmaatschappij Aurora, waar een aardige chef rondliep. Ik klaagde over het niet aan het werk kunnen komen van mijn echtgenoot Hans en over mijn 3 kinderen die ik thuis achter liet door te gaan werken. Ik zei daarbij dat ik een man thuis had zitten die veel beter kon doen wat ik daar aan het doen was! De chef zei dat hij daarom Hans maar eens moest spreken. Hans werd aangenomen en hij was dolblij! Hans vertelt dat de arbeidsvoorwaarden wel erg slecht waren: o.a. geen pensioenopbouw en ziekteverzekering. “Maar door fusies groeide het bedrijf en uiteindelijk was ik directielid bij een onderdeel van Delta Lloyd!”, vertelt Hans trots. Maar ook hier speelde zijn ziekte een rol en ging hij op 55 jarige leeftijd met vervroegd pensioen. Helmi was gestopt met het werk en kon zich geheel op de opvoeding van haar 3 kinderen, dochters Marja en Ellen en zoon Misja richten. Die kinderen zijn nu volwassen en het echtpaar is gezegend met 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Van Amsterdam uiteindelijk in Broek op Langedijk

“Ons huis in Amsterdam was te klein voor 3 kinderen . Wij verhuisden daarom in 1969 naar Heerhugowaard en vandaar uit naar Zuid-Scharwoude in1984, waar wij een heerlijk huis met tuin in het Rijk der duizend eilanden kochten. Maar een mens wordt ouder dus wonen wij nu sinds 2018 in ons appartement in Broek op Langedijk. Dat bevalt ons goed, wij hebben een prachtig uitzicht en leuke buurtjes. Aan ons 65 jarig huwelijk hebben wij niet teveel aandacht besteed,we gingen saampjes naar de Weerribben bij Giethoorn en werden verrast door een schitterende taart en boeket van onze kinderen.”Thuis werden wij door de buren verrast met bloemen, kaarten en bonbons. Hobby’s waren en zijn er genoeg, Helmi leest graag, heeft Spaans en kunstgeschiedenis gestudeerd en Hans heeft zijn elektronische piano . Over zijn piano is hij niet zo enthousiast: ooit had hij een vleugel en die klinkt toch wel anders. “Mijn kleinzoon heeft een Steinway-vleugel staan en daar speel ik het liefst op!” In zijn jonge jaren begeleidde Hans Weers het Hilversumse koor Morgenrood. Op stap gaan met de caravan is er niet meer bij, maar dat hoeft niet meer, het bruidspaar is heel tevreden en gaat op voor nog meer gelukkige jaren samen!

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Leger des Heils collecteert voor kwetsbare Nederlanders Algemeen 26 nov, 15:02
Afbeelding
Jan Stins heeft genoten van zijn voetbaljaren Algemeen 26 nov, 12:15
Afbeelding
Check je toeslagen als er iets verandert in je leven Algemeen 26 nov, 09:24
Afbeelding
Zanggroep MiXXt! viert vijftiende verjaardag Uit 25 nov, 13:07
Afbeelding
Stichting Miss IQ heeft in 2022 hard aan de weg getimmerd Algemeen 25 nov, 11:40
Afbeelding
Wat is er te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 25 nov, 10:05
Afbeelding
Veel prijzen voor EBI-Sports in Alkmaar Sport 25 nov, 09:24
Afbeelding
Wijkagent Anne Kees Meines column 24 nov, 20:25
Afbeelding
Dennis Bruijn alias dj DNS laat alle generaties dansen Algemeen 24 nov, 20:00
Afbeelding
Dijk en Waarders scoren landelijk met groep acht musical ‘Dresscode’ Algemeen 24 nov, 16:09
Afbeelding
Marian de Wit verfraaide Caminopaadje met enorme muurschildering Algemeen 24 nov, 15:31
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief