Familie Koper koffieconcert met Noord-Hollands Ouderen Orkest en Martin Hurkens

Algemeen
Operazanger Martin Hurkens is bekend van Holland's Got Talent.
Operazanger Martin Hurkens is bekend van Holland's Got Talent. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Het Noord-Hollands Ouderen Orkest en operazanger Martin Hurkens verzorgen zondag 30 oktober een koffieconcert exclusief voor Dijk en Waardse senioren in Cool kunst en cultuur. “Het 85-koppige orkest wordt vergezeld door solist en operazanger Martin Hurkens. Hij won in 2010 het derde seizoen van tv-programma Holland’s Got Talent. Dit koffieconcert wordt mogelijk gemaakt door de familie Koper”, aldus een enthousiaste Frits Weel, voorzitter van het jubilerende Gouden Dagen Heerhugowaard. “De familie Koper koffieconcerten en de optredens van het Noord-Hollands Ouderen Orkest zijn een begrip bij veel van onze senioren. We zijn heel blij dat we na een afwezigheid van twee jaar nu dit bijzondere concert kunnen aanbieden.’’

Voor Gouden Dagen Heerhugowaard is 2022 een jubileumjaar. “Al vijftien jaar streven we ernaar kwetsbare ouderen in Heerhugowaard een fijne dag te bezorgen en eenzaamheid te verminderen. Dat doen we door individuele en groepswensen te vervullen en activiteiten en uitstapjes te organiseren, zoals dit fantastische concert met het Noord-Hollands Ouderenorkest’’, aldus Weel.

Aan de wieg

Ook Thea Koper, orkestlid en echtgenote van de twee jaar geleden overleden Peter Koper kijkt enorm uit naar het koffieconcert van het Noord-Hollands Ouderen Orkest. “Peter stond, met de toenmalige burgemeester Han ter Heegde en Lia de Jongh, destijds bestuurder van De Pieter Raat Stichting, aan de wieg van Gouden Dagen Heerhugowaard. Hij is ook altijd heel actief geweest als comitélid en heeft zich enorm voor ingezet voor senioren. Dat we nu in het jubileumjaar dit koffieconcert kunnen verzorgen voor senioren in Heerhugowaard, doen we heel graag’’, aldus mevrouw Koper. 


Het Noord-Hollands Ouderen Orkest komt naar Cool. - (Foto: Aangeleverd)

Met operazanger Martin Hurkens onderhoudt de familie Koper nauwe banden. “We zagen hem in 2010 optreden op televisie. Hij was zo bescheiden en dacht in eerste instantie dat z’n uitnodiging voor de auditie een grapje was. Hij was bakker en zat op dat moment werkeloos thuis. Zijn dochter had een bandje ingestuurd. Hij kwam niet opdagen tijdens z’n auditie, maar kreeg gelukkig een herkansing. Onze kleindochters logeerden bij ons en vroegen of die meneer niet bij een van onze concerten kon optreden. ‘Als hij wint, is hij veel te duur’, zeiden we toen nog. We hebben contact met ‘m gezocht om te laten weten dat we diep onder de indruk waren van z’n optreden. Peter en Martin stuurden berichtjes over en weer en zo ontstond een mooie vriendschap. Martin heeft gezongen tijdens het afscheid van Peter. Dat was echt prachtig.”

Kaartverkoop

Het familie Koper koffieconcert met het Noord-Hollands Ouderen Orkest en Martin Hurkens is zondag 30 oktober van 11.00 tot 12.15 uur. De zaal is open vanaf 10.30 uur. Kaartjes voor dit koffieconcert, kosten € 5,- per stuk en zijn maandag 17 oktober vanaf 14.00 uur exclusief verkrijgbaar bij woonzorgcentrum De Raatstede, Dolomiet 2 in Heerhugowaard. Weel: “Er is een beperkt aantal rolstoelkaarten beschikbaar. Bij deze kaartverkoop geldt maximaal 2 kaarten per persoon en uitsluitend betaling met PIN. De familie Koper heeft kenbaar gemaakt dat de opbrengst van het concert geheel ten goede komt aan Gouden Dagen Heerhugowaard. Ook dat is weer fantastisch nieuws, want daarmee kunnen we senioren in Heerhugowaard nog veel meer gouden momenten bezorgen!”