Cursus Waarnemen bij Sterrenwacht Saturnus

Algemeen
Er valt veel te ontdekken door de telescoop.
Er valt veel te ontdekken door de telescoop. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Bij Sterrenwacht Saturnus start woensdag 11 januari weer de populaire cursus waarnemen. Dit is het vervolg van de basiscursus. In vijf interessante lessen wordt uitgelegd hoe je zelf de meest bijzondere waarnemingen kunt doen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Ook als je (nog) niet over een telescoop bezit, kun je al mooie waarnemingen doen en zelfs prachtige foto’s maken! Natuurlijk wordt alles nog interessanter als je door een telescoop kunt kijken, maar hoe werkt zo’n apparaat, waar moet je op letten als je een telescoop gebruikt en hoe kan je (zelfs met een eenvoudige smartphone) mooie foto’s maken van bijvoorbeeld de maan! De praktijkles wordt gegeven op de eerste heldere avond tijdens de cursus. Aanmelden kan via info@sterrenwachtsaturnus.nl.

Lezingen

Voor de maand december staan er weer de nodige interessante lezingen op de agenda bij de sterrenwacht. Vrijdag 2 december is het onderwerp de James Webb Space Telescope: nieuwe aanblik op het universum; 9 december draait het om aardobservatie: radar-observatie op het gebied van infrastructuur; 16 december wordt radioastronomie en de ontwikkeling ervan na de ontdekking in 1932 besproken en 23 december is er de kerstlezing, want kerst en religie zijn sterk verbonden met de sterrenhemel. De aanvang is telkens 20.00 uur, de entree is 3,50 euro (voor donateurs gratis). 

Sterrenwacht Saturnus is te vinden aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard (ingang tennispark). Kijk voor meer info op www.sterrenwachtsaturnus.nl en de Facebookpagina.