Frits Weel en Nel Nooter (r) van Gouden Dagen Heerhugowaard flankeren de dames Groot en Burger, die het doeboekje en de vouchers in ontvangst mochten nemen.
Frits Weel en Nel Nooter (r) van Gouden Dagen Heerhugowaard flankeren de dames Groot en Burger, die het doeboekje en de vouchers in ontvangst mochten nemen. (Foto: AG Heeremans Photography)

Kerstdoeboekje en oliebollenvouchers voor kwetsbare senioren

Algemeen

HEERHUGOWAARD - De koersbalsters in het Dorpshuis van De Noord waren vrijdagmiddag 2 december aangenaam verrast door het bezoek van Nel Nooter en Frits Weel van het jubilerende Gouden Dagen Heerhugowaard. “Zeker toen ze hoorden dat we speciaal naar De Noord waren gekomen om hen officieel de eerste exemplaren van het warme kerst- en winterdoeboekje te overhandigen. Die eer viel te beurt aan de dames Burger en Groot als vertegenwoordigers van de KBO koersbal en de Stichting NOC (Noordender Ontmoeting en Contact)”, aldus Frits.

Deze jubileumeditie van het Doeboekje is een cadeautje van Gouden Dagen Heerhugowaard en De Pieter Raat Stichting aan kwetsbare ouderen in Heerhugowaard. “Het kleurrijke boekje staat boordevol puzzels, spelletjes, creatieve tips en nog veel meer. Als extra verrassing is bovendien een voucher, ofwel tegoedbon, voor twee verse oliebollen toegevoegd. Deze warme decemberverwennerij komt van Gouden Dagen Heerhugowaard en handel- en exploitatiemaatschappij CAS. De voucher kan van 6 tot en met 24 december bij de deelnemende oliebollenkramen worden ingewisseld.’’ 

‘NOC & KBO zorgen voor verbinding’ 

Nel en Frits onderstreepten bij deze gelegenheid nog maar weer eens het grote belang van Gouden dagen Heerhugowaard. Nel: “Vanaf de ‘geboorte’ van Gouden Dagen, nu vijftien jaar geleden, zetten wij ons in voor senioren in Heerhugowaard. Om eenzaamheid tegen te gaan en hen gouden momenten te bezorgen. Dat doen wij door individuele- en groepswensen te vervullen en (groeps) activiteiten te organiseren.” Frits aanvullend: “In de afgelopen vijftien jaar hebben we heel veel wensen mogen realiseren en gouden momenten kunnen bezorgen. In het bijzonder voor de bewoners van de verschillende Pieter Raat-locaties, waaronder De Raatstede, Hugo-Waard en het wijkcentrum Arboretum, maar ook veel senioren die zelfstandig wonen in de wijken. De senioren worden er blij van. En wij ook. Zo ervaren wij dat ook vanmiddag weer in De Noord. Want organisaties zoals het NOC en de KBO vormen een belangrijke schakel in die mooie gemeenschap van De Noord. Het zijn organisaties die voor verbinding in de samenleving zorgen.”

‘Heel mooi dat jullie aan ons denken’

Na een gezellige onderbreking voor een kopje koffie of thee, staan de dames Groot en Burger al weer te trappelen om de koersballen in een curve te laten rollen. “Koersbal is overigens een van de meest populaire sporten onder ouderen. We spelen het graag”, zegt mevrouw Groot. “Maar ik maak graag even tijd vrij om dit mooie boekje in ontvangst te nemen. Heel mooi dat jullie aan ons denken.” Mevrouw Burger is het met haar eens. “Ik krijg hier een heel vrolijk gevoel van. Fijn dat jullie aandacht voor ons hebben.” Ook Nel en Frits kijken met plezier terug op het samenzijn en de overhandiging. “Wij als Gouden Dagen Heerhugowaard vinden het ook erg fijn om vanmiddag iets voor jullie te kunnen betekenen.”

Meer weten? 

Meer weten over Gouden Dagen Heerhugowaard, over de gevarieerde welzijns- of dagbestedingsactiviteiten en dienstverlening van Pieter Raat? Of wil je graag het warme kerst- en winterdoeboek ontvangen? Kom dan tijdens kantooruren langs bij team Welzijn in woonzorgcentrum De Raatstede, Dolomiet 2 in Heerhugowaard. 

Afbeelding
Scooterrijder aangereden in Zuid-Scharwoude 112-nieuws 7 feb, 15:52
Afbeelding
Dit is wat Noord-Hollanders doen voor slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië Algemeen 7 feb, 15:43
Afbeelding
Reizigers geven station Heerhugowaard een dikke voldoende Algemeen 7 feb, 14:06
Afbeelding
Team De Reiger van Esdégé-Reigersdaal Nederlands kampioen biljarten Sport 7 feb, 10:39
Afbeelding
STAP-regeling aangescherpt: herstart 28 februari Algemeen 7 feb, 10:28
Afbeelding
Recordaantal partijen doet mee aan waterschapsverkiezingen Algemeen 7 feb, 09:16
Afbeelding
LSVV had een gelijkspel uit tegen Vitesse '22 verdiend Algemeen 7 feb, 08:22
Afbeelding
Energiecoaches geven bespaartips tijdens inloopspreekuren Algemeen 7 feb, 07:59
Afbeelding
Hoogwoudse Mirjam Kaijer wint Vrouw in de Media Award Algemeen 6 feb, 22:17
Afbeelding
Stuijt Infra GWW sleept punt uit de brand na late comeback Sport 6 feb, 16:29
Afbeelding
FC Marlène in beker onderuit in slotseconden Sport 6 feb, 12:34
Afbeelding
Groots genoten van concert Over de brug Algemeen 6 feb, 12:21
Afbeelding
Veel sportverenigingen hebben een AED, maar die is niet altijd bereikbaar Algemeen 6 feb, 10:44