Joke Bruin- Komen stopt na 61 jaar bij DVV

Algemeen
Joke Bruin - Komen is na 61 jaar gestopt als trainer bij gymvereniging DVV Langedijk.
Joke Bruin - Komen is na 61 jaar gestopt als trainer bij gymvereniging DVV Langedijk. (Foto: AGHeeremansPhotography)

NOORD-SCHARWOUDE - Joke Bruin - Komen is gestopt als trainer bij gymvereniging DVV Langedijk. 61 jaar geleden was zij daar als hulp naast haar vader Jaap Komen begonnen. Sinds die tijd heeft zij vele meisjes en vrouwen in haar groepen het plezier van gymmen laten ontdekken. De laatste jaren vooral met de groep vrouwen 50+, bewegen op muziek. 

Naast deze sportieve bijdrage heeft zij zich ook enorm ingezet voor de acties die de vereniging organiseerde om aan extra geld te komen. Legendarisch was de Fancy Fair die jaarlijks werd georganiseerd in café de Schelvis, met het Rad van avontuur als hoogtepunt. Gedurende het hele jaar was Joke op jacht naar leuke betaalbare prijsjes voor dat spel.

Ze houdt niet van de spotlights en vertrekt het liefst met stille trom, maar DVV organiseerde zondag 22 januari een mooi verrassings-afscheid voor haar tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel in de Lacom kantine. De mooie bloemstukken die de leden van haar groepje bij ‘Groei en Bloei’ gemaakt hadden droegen zeker bij aan de gezellige sfeer.

Veel leden, oud-leden en oud-bestuursleden hadden de moeite genomen om naar de Lacom kantine komen om haar en haar man Eef te bedanken voor hun inzet voor DVV.

Deze middag was de eer aan Joke om het rad te laten draaien en de prijsjes die nu door anderen waren geregeld uit te delen. Een gelegenheidskoor van bestuur en leiding vertolkte een lied waarin haar inzet voor de vereniging werd samengevat. Het was een gezellige middag waar ze erg van genoten heeft.