Leerlingen De Carrousel halen geld op voor slachtoffers aardbeving

Algemeen
Onderweg werden de afgelegde meters afgetekend.
Onderweg werden de afgelegde meters afgetekend. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De leerlingen van basisschool De Carrousel in Heerhugowaard hebben woensdag 15 februari, tijdens de landelijke actiedag voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, ook hun steentje bijgedragen. Zij organiseerden een sponsorloop, om zo geld in te zamelen voor het Rode Kruis. 

“Voorafgaand aan de sponsorloop zijn de kinderen langs de deuren geweest bij familie, vrienden en buren om zich te laten sponsoren”, vertelt Annet Greefkes-Kruidenberg, leerkracht van groep 6/7 op obs De Carrousel. “Woensdag hebben ze allemaal hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk rondjes te rennen en dus zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen. Tijdens de sponsorloop werden de kinderen luidkeels aangemoedigd door hun ouders en grootouders.”

Na de sponsorloop zijn de kinderen langs hun sponsors gegaan om via een QR-code hun geld te innen. Annet: “Via de ouderraad zal de school dit bedrag doneren aan het Rode Kruis. Woensdagavond was er al ruim 1.800 euro overgemaakt, maar de teller loopt nog steeds! Wij zijn echt onwijs trots op onze leerlingen!”