IKC de Poolster in actie voor slachtoffers aardbevingen

Algemeen
Leerlingen van IKC de Poolster hebben afgelopen weken geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.
Leerlingen van IKC de Poolster hebben afgelopen weken geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Leerlingen van IKC de Poolster hebben afgelopen weken geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Door lege flessen en losse donaties te verzamelen hebben zij een bedrag van 718 euro ingezameld.

Jayda Abrari uit groep 5/6 van IKC de Poolster had bedacht dat zij met de klas samen misschien wel meer kon betekenen voor de slachtoffers van de aardbevingen dan dat zij in haar eentje kon. Ze is daarom begonnen met de lege-flessen-actie. Zo veel mogelijk lege flessen verzamelen op school en het statiegeld dan doneren. Ze vroeg haar klas om hulp, ging met vriendin Mirthe alle klassen langs en zo kwam al gauw de hele school, samen met de buurt, in actie.

Hulp

Waarom Jayda en Mirthe deze actie zijn begonnen? ‘We willen mensen helpen!’ roepen de meiden in koor. ‘Wij liggen lekker in ons warme bedje, terwijl de mensen daar dat niet hebben. Ze hebben het zwaar. Ze hebben geen eten en drinken en er sterven mensen.’ Aldus Mirthe. Jayda vult haar aan: ‘het is leuk om mensen te helpen. Iedereen helpt mee!’.

De flessen werden uit alle hoeken naar IKC de Poolster gebracht. Veel leerlingen gingen na schooltijd bij mensen in de buurt langs om te vragen of zij flessen wilden doneren. Het werden er zo veel dat zij niet meer in de klas pasten. Ze moesten opgeslagen worden in de speelzaal van de school en ook die raakte helemaal vol.

Inleveren

Donderdag voor de vakantie was het zo ver. De flessen werden met de hele klas naar de Vomar aan het Raadhuisplein gebracht. Er werd van de andere klanten wel wat geduld gevraagd, want het duurde even voordat alle flessen waren ingeleverd. Het was mooi dat veel klanten die moesten wachten er voor kozen om ook hun eigen flessen te doneren voor het goede doel. Het resultaat mocht er zijn. Er is voor €210,35 aan statiegeld opgehaald!

Omdat sommige mensen wel wilden helpen, maar geen flessen hadden is ook een actiepagina bij giro 555 gemaakt voor deze actie. Op deze pagina staat de teller nu (inclusief statiegeld) op meer dan 700 euro!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding