April vol boeiende lezingen bij Sterrenwacht Saturnus

Algemeen
Verkennen van Mars.
Verkennen van Mars. (Foto: Pixabay)

HEERHUGOWAARD - De maand april zit boordevol boeiende lezingen bij Sterrenwacht Saturnus. Dit zijn de laatste lezingen van het seizoen 2022-2023, dat loopt van oktober tot en met april. Het blijft ’s avonds langer licht en bij gelegenheid is er dan geen juist moment om waarnemingen te doen bij helder weer.

De lezing van vrijdag 7 april is getiteld ‘De vroege geschiedenis van de telescoop’. De ‘uitvinding’ van de telescoop in 1608 was geen op zichzelf staande gebeurtenis, maar het gevolg van een eeuwenlange ontwikkeling op het gebied van optica, die uiteindelijk in dat jaar tot de eerste bruikbare telescoop leidde.

Vrijdag 14 april draait het allemaal om de Middeleeuwse Chinese Sterrenhemel. Bijna elke cultuur had een eigen kijk op de sterrenhemel en de invloed daarvan op de nabije omgeving. Vrijdag 21 april word je meegenomen naar de planeet Mars. In de laatste decennia is Mars bezocht door ruimtevaartuigen. Wat zijn we tot dusverre te weten gekomen? Alle lezingen starten om 20.00 uur. De toegang bedraagt 3,50 euro (inclusief koffie of thee), te betalen met QR-code. Donateurs hebben gratis toegang.

Jeugdclub

Speciaal voor de jeugd van 8 jaar en ouder is er de Zaterdagavond Jeugdclub bij Sterrenwacht Saturnus. Deze is van 19.00 tot 20.00 uur. Kinderen van donateurs hebben gratis toegang. Dit zijn de laatste bijeenkomsten van het seizoen. Zaterdag 29 april is er geen jeugdclub vanwege de meivakantie.

Sterrenwacht Saturnus is te vinden aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard (ingang tennispark). Meer weten? Kijk op www.sterrenwachtsaturnus.nl en de Facebookpagina.