column

De maand van wijkagent Anne Kees

Column
Wijkagent Anne Kees Meines.
Wijkagent Anne Kees Meines. (Foto: )

Beste Langedijkers,

Ondanks de zware regenbuien die ook over Langedijk trokken hebben we nauwelijks wateroverlast meldingen ontvangen. Ik neem u weer mee in het maandelijkse rondje Langedijk waarbij ik de highlights voor u op een rijtje heb gezet.

Diefstal met geweld

In de nacht van 3 juni werd er een gewelddadige overval gepleegd in de nabije omgeving van het Geestmerambacht. Dit gebeurde onder bedreiging van een wapen. Aan de hand van het signalement van de daders konden de collega’s kort na het incident 1 verdachte aanhouden.

Vuurwerk door brievenbus

Rond middernacht op 4 juni, werd de bewoonster Zuid-Scharwoude wakker van een harde klap. Er bleek zwaar vuurwerk door haar brievenbus gegooid te zijn. Hierdoor werden er in de woning diverse eigendommen vernield. De forensische opsporing hield een onderzoek in en nabij de woning. Ook werd er een uitgebreid buurtonderzoek gehouden in de omgeving.

Duur vaaravontuur

Op zondag 6 juni troffen de vaarcollega’s een jongeman aan op de Noorderplas te Zuid-Scharwoude. Hij had een motor van 20 pk achter zijn bootje en voer ruim boven de 20 km per uur zonder vaarbewijs. Ook was de boot niet voorzien van een registratienummer, een brandblusser en reddingsvest. De jongeman kreeg alleen een bekeuring voor het te snel varen van maar liefst 600 euro. Bij een volgende dergelijke overtreding zal de boot van de jongeman in beslag worden genomen.

Tevens werden er meerdere bekeuring uitgeschreven door de collega’s in de omgeving van de Noorderplas voor onder andere snelheidsovertredingen en het ontbreken van een dodemanskoord.

Inbraken

In de nacht van 9 juni werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Dorpsstraat te Broek op Langedijk. Dit gebeurde terwijl de bewoners lagen te slapen. Onder andere geld en sieraden waren de buit van het dievengilde.

In de nacht van 26 juni vond er een inbraak plaats in Zuid-Scharwoude. De bewoonster, een 88-jarige vrouw werd wakker en heeft de dader overlopen. Ze kwam oog in oog te staan met de opvallend, jonge inbreker, die op zijn gemak spullen uit de woning verzamelde. Hij sloeg op de vlucht nadat de vrouw een harde schreeuw gaf. De spullen maar ook gereedschap van de dader bleven achter. Hiermee is de forensische opsporing aan de slag gegaan. De vrouw was erg geschrokken maar maakt het naar omstandigheden goed.

Bij diverse keten op het bouwterrein aan de Veertweg te Broek op Langedijk, werd in de nacht van 29 juni ingebroken. Men kwam hier binnen door ramen te forceren. Er werden diverse bouwmaterialen weggenomen.

Onrustig bij Geestmerambacht

De afgelopen maand hebben we meerdere meldingen gekregen van onrust, zoals vechtpartijen en brandjes op het Geestmerambacht. Door het mooie weer trokken jongeren vanuit omliggende dorpen massaal naar het Geestmerambacht op zoek naar verkoeling. Helaas ging dit vaak gepaard met het overtollige gebruik van alcohol maar ook van drugs. Hierdoor raakten de jongeren slaags met elkaar en ontstond er een grimmige sfeer. Samen met de toezichthouders van het Geestmerambacht hebben we hier op ingezet. Dit lijkt z’n vruchten af te werpen!

Aanrijding Noord-Scharwoude

Op vrijdag 18 juni rond middernacht liet een dame uit Noord-Scharwoude haar hond uit. Zij wandelde over het voetpad tussen de Kerklaan en Hulststraat. Toen ze een scooter van achteren hoorde naderen, dacht ze dat deze op de weg reed. Maar kennelijk reed deze op het voetpad. Ze werd geraakt door de scooter, waardoor ze ten val kwam en meerdere verwondingen op liep. De bestuurder van de scooter is doorgereden zonder zich om de dame te bekommeren. Mocht u zich herkennen in de bestuurder dan wel in dit voorval dan wil ik u verzoeken alsnog, contact te leggen met de politie via 0900-8844.

Lijkengeur Geestmerambacht

Op 29 juni kregen we een melding van een passant op het Geestmerambacht die een sterke lijkengeur had geroken. Toen de collega’s ter plaatse waren was deze geur inderdaad heel sterk te ruiken en deed vermoeden dat het hier om een dier of mens ging in verre staat van ontbinding. Na enige tijd gezocht te hebben rondom de locatie waar de geur vandaan kwam, werd er niets gevonden door de collega’s. Hierop is de collega met de speurhond en al snel sloeg de hond aan. Het bleek te gaan om een grote, dode vis die in de berm aan de waterkant lag. Voor de omstanders een paar spannende momenten met een iets minder spannende afloop.

Volgende keer zal ik speciale aandacht schenken aan preventieve maatregelen die u kunt nemen wanneer u op vakantie gaat of bent! 

Langedijkers, blijf gezond!