Warme Wandel4daagse Langedijk weer een groot succes

Nieuws
Het was weer een grandioos succes met zo'n 1300 wandelaars en hun begeleiders, die gisteravond een welverdiende medaille konden ophalen!
Het was weer een grandioos succes met zo'n 1300 wandelaars en hun begeleiders, die gisteravond een welverdiende medaille konden ophalen! (Foto: aangeleverd)

Rode wangen en en veel gepuf: het was warm voor de deelnemers aan de Wandel4daagse Langedijk. Maar daar heeft de organisatie rekening mee gehouden door onderweg een aantal drinkpunten te plaatsen waar de limonade en het water gretig werd aangenomen. Stichting Lief Langedijk sponsort al jaren de ijsjes, en ook dit jaar werden er weer vele perenijsjes uitgedeeld ter verkoeling. 

Ongeveer 1300 kinderen en begeleiders deden dit jaar mee aan de Wandel4daagse van Langedijk, die werd gelopen van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni, met afstanden van 2,5, 5 en 10 kilometer. Voor ieder een passende route met onderweg uiteraard een heleboel gezelligheid. 

Wethouder John Does heeft de Wandel4daagse Langedijk op dinsdag feestelijk geopend, waarna de deelnemers de eerste route liepen door het prachtige Duizend Eilandenrijk waarbij ze op de Winterkoning hun traktatie konden bemachtigen. De dagen erna werden alle dorpskernen aangedaan van Langedijk, waarbij de mooiste routes waren uitgezet door bekende en minder bekende plekjes van ons dorp. 

Dit jaar is er ook weer een goed doel gekoppeld aan de wandel4daagse. Met verschillende acties zoals het verkopen van een heerlijk schepijsje na afloop en een winactie probeert de organisatie zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Je mag er zijn. De hoofdsponsor Nh1816 verdubbelt ook dit jaar weer het opgehaalde bedrag. Ook konden de deelnemers bruikbare kleding en spelletjes meenemen en deze inleveren bij de vrijwilligers van Stichting Je mag er zijn, die alle wandeldagen aanwezig waren. 

De laatste avond van dit evenement was zoals elk jaar weer een groot feest, waarbij alle deelnemers door vrienden en familie met veel gejuich, bloemen en cadeaus werden ingehaald bij de finish, die bij de Sporthal Geestmerambacht was. Daar werden ook de verdiende medailles uitgedeeld aan alle kanjers, van soms heel jong tot vrij oud, die mee hebben gelopen.  

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op deze editie en bedankt in het speciaal de sponsors Nh1816 Verzekeringen, KBL Centrum Circulair Schoonmaken en Stichting Lief Langedijk voor de traktaties van afgelopen dagen. Daarnaast mogen ook basisscholen De Wijde Veert en Het Mozaïek, Drumband Harmonie, Advendo, Harmonie Excelsior, Kadans en DJ Jan niet vergeten worden voor hun medewerking en entertainment.  


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding