Bijzonder kerstconcert in Allemanskerk

Nieuws
Kerstconcert 'in een kribbe' in Allemanskerk. (Foto: aangeleverd)
Kerstconcert 'in een kribbe' in Allemanskerk. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

OUDKARSPEL - In de sfeervol verlichte Allemanskerk in Oudkarspel vindt zaterdagavond 22 december een bijzonder kerstconcert plaats. Voor het zevende jaar zingen vier koren onder leiding van Marie Anne Pak gevarieerde muziek in een genre dat strekt van gregoriaanse tot gospelmuziek.
Zo worden de O-antifonen van H. Strategier gezongen, werk van de Hongaarse componist M. Kocsar, het gregoriaanse Veni, Veni Emmanuel op zijn 'barbershops' en de gospel 'Mary had a baby' in een hartverwarmende uitvoering.
Vooral als de koren tezamen zingen, is dat een onvergetelijke ervaring. De koren die dit festijn verzorgen zijn Respiro uit Sint Pancras, Indigo uit Bergen, de Vrouwen van Triade uit Den Helder en de Hugo Singers uit Heerhugowaard. De prille musici Fien de Jongh (zang) en Kyra Kloosterman (blokfluit) geven dit concert een bijzonder tintje.
De pianobegeleiding is in goede handen bij Stefan Terpstra.
Zaterdag 22 december in de Allemanskerk, Dorpsstraat 878 te Oudkarspel. Het concert begint om 20 uur, entree € 12,50. Gezien de grote belangstelling in voorgaande jaren graag reserveren via ineenkribbe@gmail.com.