Zaalvoetbal: De Heertjes/Sunrise Zonwering verrast L’Arcade

SDV (blauwe shirt) ging met de drie punten aan de haal na de wedstrijd tegen Stuijt Infra GWW. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - In de strijd om de Deza Kozijnen-cup wist de gehele top-4 niet te winnen tijdens de zesde speelronde en zo is een aantal andere ploegen dichterbij gekomen. Aan kop gaat wel nog steeds KBL Schoonmaakcentrum, dat niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Loogman Carwash Heerhugowaard.

De start van de koploper was goed en al in de vijfde minuut werd de voorsprong gepakt na een treffer van Roy Kruijer. Meer goals zou de ploeg in het vervolg van het duel niet meer maken en zo bleef Loogman Carwash Heerhugowaard in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd volgde de beloning, toen Lars van Stralen voor de gelijkmaker tekende. Joris Dekker Bouw wist niet te winnen van Gofilex, maar klom wel van plek vier na plek twee. Gofilex kwam in dit duel het beste uit de startblokken en had na negen minuten al een 2-0 voorsprong in handen dankzij twee doelpunten van Quincy Barkey. Joris Dekker deed in de zestiende minuut wat terug en elf minuten later was de stand gelijk na een goal van Ramon Eringaard. Roald Zoet bracht Joris Dekker Bouw voor het eerst op voorsprong, maar al snel zou Kay Besseling de schade namens Gofilex repareren; 3-3.

L’Arcade leek op weg naar de koppositie, maar verslikte zich uiteindelijk in De Heertjes 4/Sunrise zonwering. Lang bleven de goals in dit duel uit; pas halverwege werd de ban gebroken na een eigen doelpunt van Jeroen van Ruitenbeek. Snel daarna zou Joey Pronk voor de 2-0 zorgen en hiermee leek L’Arcade tegen het nog puntloze De Heertjes 4/Sunrise zonwering op rozen te zitten. Roy Westra bracht de spanning echter snel terug in de wedstrijd en tien minuten voor tijd was de score weer in evenwicht na een goal van Iwan Escabache. In de slotfase wist Westra de comeback compleet te maken en zo De Heertjes 4/Sunrise zonwering de eerste overwinning van het seizoen te bezorgen: 2-3. Ook de nummer vier Esdegé-Reigersdaal ging onderuit en deed dat tegen Bouwbedrijf Bert Groot. Een voorsprong was er nog wel voor Esdegé-Reigersdaal, maar dankzij goals van Bart van der Veldt en Erwin Jonkeren nam Bouwbedrijf Bert Groot de leiding over. Daan de Waal bracht Esdegé-Reigersdaal nog wel terug tot 2-2, maar in het laatste kwart wist Bouwbedrijf Bert Groot uit te lopen dankzij nog twee goals van Van der Veldt en één van Barry Groenveld; 2-5.

SDV installatietechniek profiteerde optiaal van de slippertjes van de bovenste ploegen en kroop dichterbij. Tegen Stuijt Infra GWW keek het al snel tegen een achterstand aan, maar dankzij twee goals van Jos Beers werd het heft in handen genomen. Michel Maijer was goed voor de 2-2, maar moest toezien hoe Beers uitgroeide tot de uitblinker in dit duel. In de 37e minuut was zijn derde treffer namelijk goed voor de 2-3 en hiermee ook de drie punten voor SDV installatietechniek. FC Atlas heeft de aansluiting met de bovenste ploegen ook weten te winnen nadat het met 5-9 te sterk was voor K&A Transportbedrijf. Na een 1-1 tussenstand wist FC Atlas het verschil te maken in dit duel door vier keer op rij raak te schieten. K&A Transportbedrijf kwam nog wel terug tot 3-5, maar ook hierna bleek een serie van drie opeenvolgende treffers beslissend. K&A Transportbedrijf gaf zich niet helemaal gewonnen en kwam weer wat dichter na goals van Ammar Naim en Muhaned Almafradji. Toch was het slotakkoord weer voor FC Atlas, dat Yassine El Abdellaoui zag scoren. Topscorer aan de kant van de nummer zes was Khalid Ezhar met vier treffers.

Late goals helpen VHC Jongens aan belangrijke overwinning

In de L’Arcade Administratie-Cup blijven de bovenste twee ploegen voorlopig ongenaakbaar. Autobedrijf John Visser had niet veel problemen met De Praktijk, maar Rijkspolder/ Steakhouse Marrakech moest heel diep gaan om EV Wonen Makelaardij 1 te verslaan. Dankzij het veel betere doelsaldo (verschil van tien) blijft Autobedrijf John Visser aan de leiding, al keek het tegen De Praktijk wel tegen een vroege tegenstand aan. Dankzij twee goals van zowel Max Visser als Loran Schouten was de schade echter al snel hersteld en was een belangrijke bres geslagen. De Praktijk probeerde nog wel om terug te komen, maar dichterbij dan een achterstand van twee doelpunten kwam het niet. In de laatste minuut was het Thom de Vries die voor de einduitslag van 7-3 zou zorgen. Na een zeer vermakelijke wedstrijd lukte het Rijkspolder/ Steakhouse Marrakech met een minimale marge de drie punten binnen te halen, iets wat de ploeg de laatste wedstrijden al vaker is gelukt. Tegen EV Wonen Makelaardij 1 was de start slecht, maar toch werd een 0-2 achterstand al snel omgebogen in een 3-2 voorsprong. EV Wonen Makelaardij 1 was echter niet van de kaart en nam zelf weer een voorsprong in handen na goals van Nils Karsten en Dion Bestevaar. In deze fase van dit duel werd er vrijwel elke minuut gescoord en nu was het Rijkspolder / Steakhouse Marrakech dat de leiding weer nam. Bestevaar tekende voor de 5-5 en Dave Timmer bracht EV Wonen Makelaardij 1 wederom op voorsprong. Dit zou tevens de laatste voorsprong voor de hekkensluiter zijn, want hierna waren drie opeenvolgende goals van de nummer twee van de ranglijst goed voor een 8-6 voorsprong. Bestevaar bracht de spanning vlak voor tijd nog wel terug, maar de vierde goal van Mounir El Fakiri bleek uiteindelijk beslissend. De vijfde van Bestevaar kwam net te laat en zo eindigde dit duel in 9-8.

Reyez! ging voor het eerst dit seizoen in de fout en achtervolgt nu op drie punten. Tegen VHC Jongens kwam het in de eerste helft van dit duel tot twee keer toe op voorsprong dankzij goals van Tom Hes, maar in beide gevallen duurde het niet lang totdat VHC Jongens langszij kwam. Precies halverwege was de eerste voorsprong voor VHC Jongens een feit na een treffer van Dejen Gebrekidan. Het was wederom Hes die het net wist te vinden voor Reyez!, waarna in de laatste tien minuten de beslissing zou vallen. Twee goals van Jeroen Kossen zorgden voor de eerste marge van twee en hierna werd het gat alleen maar groter dankzij Jan Pluister en Gebrekidan. Hiermee was het verschil te groot en was de late goal van Willem de Krijger enkel nog voor de statistieken. Dankzij deze 4-7 overwinning klom VHC Jongens een aantal plaatsen op de ranglijst en is het nu terug te vinden op de vijfde plek. Een plekje hoger staat nog altijd De Heertjes/Albinotrouwringen 1, dat verrassend makkelijk wist te winnen van Schildersbedrijf Mol. Twee doelpunten van Barend Vos bezorgden De Heertjes/Albinotrouwringen 1 een 2-0 voorsprong waarna zijn zoon Daniël voor een marge van drie zorgde. In het restant van dit duel werd de voorsprong alleen maar groter en groter en was de tussenstand vlak voor tijd 7-0. Don van Sermondt wist in de laatste minuut nog wel de goed keepende Tim den Daas te passeren en zo de eer van Schildersbedrijf Mol te redden.

Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging wist voor de tweede keer op rij te winnen en heeft de aansluiting met het linkerrijtje gevonden. Tegenstander Energy Trust kende de betere start en nam al snel een 2-0 voorsprong dankzij twee treffers van Ilker Yilmaz. Deze voorsprong speelde de ploeg echter al snel kwijt en in de veertiende minuut was het zelfs 2-3 voor Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging dankzij de attente Thomas Bak. Energy Trust toonde echter snel herstel en kwam langszij via Serkan Erdogan. Omer Demirtas tekende voor een nieuwe voorsprong, maar ook nu kon Energy Trust hier niet lang van genieten. Sterker nog, Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging nam de regie weer over en kwam door onder meer twee goals van Danny Konijn op een 4-6 voorsprong. Energy Trust was hierna niet bij machte om terug te komen in dit duel en zou in de slotsecondes nog een treffer van Roy van der Roest incasseren; 4-7. Kieskeurig pakte de eerste overwinning van het seizoen door in de slotfase het teleurstellende Café Muizenvreugd te verslaan. In de voorgaande vier wedstrijden kwam Kieskeurig er niet aan te pas, maar het kwam in dit duel een stuk beter voor de dag. Dankzij de compact staande verdediging en prima keepende Raymond van Ruiven gaf het niet al te veel weg en was de ploeg in de omschakeling met name dankzij Thijs de Heer gevaarlijk. Toch was het voornamelijk Café Muizenvreugd dat aan het jagen was op de eerste treffer in dit duel, maar er nooit echt doorheen zou komen. Vlak voor tijd wist De Heer handig gebruik te maken van een fout van doelman Nikola Stefanov,, die te veel risico’s nam in het uitverdedigen. De interceptie van De Heer betekende in de 39e minuut de 0-1, waarna Café Muizenvreugd met een meevoetballende keeper op jacht ging naar de gelijkmaker. Ook dit ging fout en nu was het Robert Shellard die, al zij het moeizaam, wist te profiteren en de bal in de lege goal schoot. Hiermee was de 0-2 eindstand een feit en waren de eerste drie punten binnen voor Kieskeurig.

Al duidelijke tekening in strijd in Jos Kamp Assurantiën cup

Reeds na zes rondes in de Jos Kamp Assurantiën (poule B) lijkt het al duidelijk dat de titelstrijd zal gaan tussen debestevergelijkingssites.nl, Zonneveld Elektro en (misschien in iets mindere mate) Jos Kamp Assurantiën. Deze teams wonnen zaterdag 6 november wederom hun wedstrijd, al ging dat bij Jos Kamp Assurantiën bepaald niet makkelijk. De degradatiestrijd lijkt te gaan tussen SPITS-Medicijnuitgifte op Maat, De neven van Jim, De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches en het nog steeds op de eerste punten wachtende Horizon Transport & Koeriersdiensten. Op dit moment staan de vijf overige teams met ieder negen punten in de middenmoot.

Horizon Transport & Koeriersdiensten kent dit seizoen een moeizaam begin en verloor van NVDB. Sebastiaan van Enk kon de 1-0 voorsprong van NVDB door Martijn Veldboer nog wel neutraliseren, maar diezelfde Veldboer zorgde er vervolgens alweer snel voor dat NVDV opnieuw aan de leiding kwam. In de slotfase besliste Timo Kuipers dit duel (3-1).

Jos Kamp Assurantiën speelde zonder wissels tegen De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches en kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Thomas Dempsey bracht De Heertjes verrassend aan de leiding, maar een zuivere hattrick van Marco Kamp zorgde ervoor dat Jos Kamp uiteindelijk toch met 3-1 won.

Zonneveld Elektro blijft maar winnen en versloeg deze keer middenmoter Tips Thailand met 3-0. Tot negen minuten voor tijd was dit duel erg spannend (Zonneveld stond toen met 1-0 voor door een doelpunt van Joost Admiraal), maar vervolgens werd dit duel vlot beslist door twee doelpunten binnen één minuut.

Van Dijk Borstelwerken.nl had hierna geen moeite met het laaggeklasseerde SPITS – Medicijnuitgifte op Maat. Door o.a. twee doelpunten van Jordy Wijdenes won Van Dijk dit duel met 5-1.

Koploper debestevergelijkingssites.nl had ook al geen moeite met Chelsea en won met maar liefst 9-2. Binnen 18 minuten hadden Moussa Sabili en Erdem Sahin beiden drie keer gescoord, waardoor het restant van deze wedstrijd een formaliteit was.

De wedstrijd tussen Renses Automobielbedrijven en De neven van Jim kon geen doorgang vinden omdat De neven van Jim niet kwamen opdagen. Helaas duperen zij hiermee de tegenstander en behalve een reglementaire nederlaag en drie punten in mindering kunnen zij voor deze ongepaste actie ook een geldboete verwachten.