Vrone soleert makkelijk langs Westzaan

Feest na het openingsdoelpunt van Daniel Leijen.
Feest na het openingsdoelpunt van Daniel Leijen. (Foto: Marco Wijnstekers)

SINT PANCRAS - Na de 1-4 gewonnen uit wedstrijd tegen de Wherevogels van vorig weekend, begon Vrone zaterdagmiddag met vertrouwen zijn eerste thuis competitieduel tegen Westzaan.

(door Marco Wijnstekers)

Dat bleek al uit het eerste doelpunt van aanvoerder Daniel Leijen die de 1-0 binnen 5 minuten binnen tikte. Het eerste half uur was het nog even zoeken naar de juiste kleur voor Vrone. De Pancrassers waren te slordig in balbezit en de passes. Toch was het weer Daniel Leijen die voor rust de score opschroefde naar 2-0. Na de pauze kwam Westzaan er niet meer aan te pas. In de 41e minuut was het Wout Adams die de bal weergaloos over de keeper van Westzaan heen lobde en 3-0 aantekende. Met dit schitterende doelpunt van Adams die toch al de touwtjes op het middenveld in handen had was de wedstrijd wel gespeeld.

Westzaan kon er weinig tegenover zetten, helemaal niet toen in de 67e minuut scheidsrechter Huising een gemiste penalty van Daniel Leijen liet overnemen vanwege te vroeg bewegen van de Westzaanse goalie. Leijen koos in tweede instantie toch maar voor de andere hoek en tekende voor zijn derde treffer deze middag. Tot slot bekroonde Leijen zijn thuis debuut op de zaterdag met zijn vierde goal. Wat overigens betekende dat de spits nu al meer gescoord heeft in de kelder competitie dan het vorige seizoen, maar dat was derde klasse zondag.

Wout Adams scoort een schitterend doelpunt.