BOL speelt met 1-1 gelijk tegen HBOK

Ruben Beentjes ziet zijn inzet gekeerd worden door de keeper van HBOK.
Ruben Beentjes ziet zijn inzet gekeerd worden door de keeper van HBOK. (Foto: Ed Gootjes)

BROEK OP LANGEDIJK - BOL speelde op het eigen complex afgelopen zaterdag tegen HBOK uit Zunderdorp, dat vorig seizoen kampioen werd in de tweede klasse en promoveerde naar de eerste klasse.

BOL startte de wedstrijd fel. Al na enkele minuten was er een schietkans voor Martijn Ton. Niet veel later kwam ook Timon Plak in kansrijke positie, maar ook hij kon niet scoren. BOL was in het eerste deel van de wedstrijd de betere ploeg. Door fel te storen liet het HBOK niet in de wedstrijd komen en als het even kon, zocht BOL de aanval. Zo kwamen er meer kansen. Ruben Beentjes kwam kansrijk voor de goal maar zijn schot werd door keeper Potveer van HBOK gekeerd. Niet veel later volgde de beste kans tot dan toe voor Bas Jonker. Van dichtbij kon hij inkoppen, helaas deed hij dat naast de goal.

HBOK kon er, behoudens een paar onzuivere afstandsschoten, niet veel tegenover stellen. Dat veranderde na een half uur. Een onverwachte terugspeel vanaf het middenveld werd door een aanvaller van HBOK onderschept. René Rootlieb trachtte met een sliding de bal nog te heroveren, maar was te laat en velde zijn tegenstander. Scheidsrechter Jongejan kon niet veel anders dan een rode kaart geven voor deze overtreding. BOL moest verder met 10 man en het werd nog erger. Uit de toegekende vrije trap van net buiten de 16 meter werd de bal bekwaam in de rechterbovenhoek geschoten door Max Sajet van HBOK.

Voor BOL was deze dubbele tegenvaller reden om nog meer energie in het spel te gooien. Waar mogelijk werd de aanval gezocht en ook werd er goed verdedigd, zodat HBOK na de 0-1 nauwelijks nog een kans kreeg. De ruststand werd bereikt met 0-1 voorsprong voor HBOK.

Na de rust liet BOL het initiatief aan HBOK en probeerde het met snelle uitvallen de wat trage centrale verdediging van HBOK te verrassen. Al snel was BOL zo een paar keer dreigend. Toen Ruben Beentjes goed doorging aan de linkerkant en vanaf de achterlijn de bal knap voor de goal van HBOK wist te krijgen, werd deze vervolgens knap door Bas Jonker met het hoofd verlengd. BOL kwam daarmee verdiend weer op gelijke hoogte, na ongeveer 10 minuten te hebben gespeeld.

HBOK zette meer druk, maar speelde vaak in een te laag tempo. Niettemin moest BOL zeer alert blijven, want de aanvallers van HBOK waren getruct. Dat bleek toen spits Dennis Kaars van HBOK halverwege de tweede helft zich handig van zijn tegenstander ontdeed. In vrije positie kon hij vervolgens de bal inschieten, maar keeper Romain de Jong redde gelukkig bekwaam. Er volgden nog wat lastige situaties voor het doel van BOL, maar uitgespeelde kansen kreeg HBOK verder niet.

Met nog ruim vijf minuten officiële speeltijd volgde ook een rode kaart voor Tom de Lange van HBOK. Hij ging in een duel te hard door op zijn tegenstander. Daarmee was het voor de resterende minuten getalsmatig weer een gelijke strijd.
BOL kreeg in de gaten dat er nu nog meer in zat dan een gelijkspel en kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van HBOK. Thimo Schouwink had pech toen hij uit de draai de 2-1 op de paal schoot. Ook de lat was HBOK gunstig gezind, toen niet veel later de bal uit een scrimmage ook dit deel van het houtwerk raakte.

Gescoord werd er niet meer. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, een resultaat waar BOL het meeste voldoening uit kon putten, omdat er het merendeel van de wedstrijd met een man minder moest worden gespeeld..

Zaterdag speelt BOL in en tegen De Meern, aanvang 14.30 uur.