Veel prijzen voor EBI-Sports in Alkmaar

Sport
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Bij het jeugdtoernooi van Hajime in Alkmaar werden door de EBI-Sports judoka’s uit Langedijk en Tuitjenhorn weer veel prijzen behaald. 

In het eerste en tweede blok van de ochtend ging coach Thijmen op pad met Wessel Koning en Quinn Oostwal. Wessel ging goed van start en won z’n eerste partij, daarna een gelijkspel en toen met nog drie winstpartijen op een rij werd hij deze dag tweede. Quinn had het deze keer wat zwaarder, hij won er wel twee maar belandde met een vierde plaats net naast het podium. In de derde blok ging Thomas aan de slag met de kids. 

Er werd heel goed gescoord door de kids. Noah Parfitt en Tygo Korver werden Kampioen, Bruce Fillekes en Aron Koning werden 2e en Julisa ne Susanna de Jongh werden 4e. In het laatste blok van de dag kwamen de wat oudere kinderen in actie en dat verliep supergoed voor Kate van Duin, Samuel v/d Stelt en Lina Wiedijk want zij werden alle drie Kampioen. Na elk blok kregen alle kinderen voor hun goeie inzet allemaal nog een lekkere pannenkoek. Bij de hogere Dan examens in Wijk bij Duurstede moest Hoofdtrainer Frank Scholtes van EBI-Sports het laatste onderdeel voor z’n vijfde Dan nog demonstreren. Bij het vorige examen had hij al zes van de zeven onderdelen gehaald. Deze keer was het het Go-no-sen kata. Dit is een kort Kata waarbij je twaalf aanvallen van je ‘tegenstander’ moet overnemen met verschillende worpen om hem dan vervolgens met een andere techniek te werpen. Dit liet hij deze keer goed zien waardoor hij nu drager is van de vijfde Dan judo. Het is de laatste zwarte band die je kunt halen want daarna zijn de Dangraden rood/wit (zesde, zevende en achtste Dan) en de rode band (negende en tiende Dan).

Voor meer informatie over de Judoschool kun je contact opnemen via 0651807361 of frank@ebisports.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding