Super Saturday voor DTS

Nick Hofman in duel, Luca Zut kijkt gespannen toe op de achtergrond.
Nick Hofman in duel, Luca Zut kijkt gespannen toe op de achtergrond. (Foto: Marco Wijnstekers)

OUDKARSPEL - Zaterdag was het Super Saturday op de Overzegge, met de wedstrijd DTS 1-Alcmaria Victrix 1 op het programma. Gezien de ranglijst hadden beide ploegen de punten hard nodig en zou het een duel op het scherpst van de snede worden. Eerdere confrontaties lieten ook zien dat beide ploegen elkaar weinig zouden gaan ontlopen!

Met Lars Kater op de linksback positie en basisplaatsen voor Nick Hofman en Nino Gobets begon DTS sterk aan de wedstrijd. De ploeg van Mike Langedijk had al snel in de gaten dat er veel ruimte lag achter de laatste linie van de Alkmaarders. In de 5e minuut zag spits Collin Vennink zijn kans om druk te zetten bij een hoge bal op de laatste man van de tegenstander en hem daar de bal te ontfutselen. Vervolgens werd er een zeer duidelijke overtreding gemaakt en mocht Vennink aanleggen voor een penalty. Een harde schuiver in de linkerhoek was het resultaat en DTS stond met 1-0 voor. DTS rook bloed en bleef tot aan de 20e minuut het doel van Alcmaria bestoken maar tot een extra doelpunt kwam het niet. Gaandeweg kwam de ploeg uit Alkmaar beter in de wedstrijd en werd DTS zelfs met de rug tegen de muur gezet. Ook lukte het DTS niet om tot een goede opbouw te komen waardoor DTS moest overleven tot de rust. En mocht Alcmaria tot een serieuze kans overgaan was daar altijd Milan Bakker nog. Uiteindelijk was de ruststand 1-0 in het voordeel van de ploeg uit Oudkarspel.

In de tweede helft ging op het spel op en neer en werd het duel al wat grimmiger. Een buitenspel situatie voor de goal van DTS werd vervolgens helaas niet goed beoordeeld door de matige scheidsrechter. Na een goede steekbal dwars door de as kwam de bal bij de spits van Victrix en die faalde oog en oog met Bakker niet! Gezien het spelbeeld was de 1-1 wel terecht dus beide ploegen moesten weer van vooraf aan beginnen. De ploegen bleven voor de overwinning gaan en je voelde aan alles dat het duel op één moment beslist zou gaan worden. 10 minuten voor tijd kwam dat moment ook en via een goede combinatie tussen Luca Zut en Nick Hofman kwam de bal bij de net ingevallen Menno Reek terecht. Na een strakke voorzet vanaf de linkerkant kwam de bal voor de voeten van Michael Wouters en die wist wel raad met deze uitgelezen kans en knalde de 2-1 op het scorebord. Na de voorsprong van DTS ging de ploeg uit Alkmaar de strijd fysiek aan en ontstond er nog een flinke confrontatie tussen spelers van beide ploegen. DTS liet zich niet van de wijs brengen en gaf geen kans meer weg totdat het eindsignaal klonk van de scheidsrechter.

Na de 2-1 overwinning op Alcmaria Victrix heeft DTS de weg omhoog ingezet en bezet het de gedeelde zesde plaats op de ranglijst. Na drie thuisoverwinningen op rij gaat de ploeg uit Oudkarspel komende zaterdag op bezoek bij WSV uit Wormer voor de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.

Opstelling DTS-Alcmaria: Bakker; Mammen, Van Horick, Rispens ©, Kater (Dekker) ; Zut, N. Gobets (F. Gobets), Hofman; Kalverdijk (Reek), Vennink, Wouters