Vrone verstevigt positie

Voor de thuisploeg is het een mooi begin van de start voor de tweede competitiehelft (Foto: Marco Wijnstekers)

Na de oefenwedstrijden in januari tegen respectievelijk zondag derde klasse Schagen United 5-0 verlies, de koploper van zaterdag derde klasse Always Forward 4-2 verlies en middenmoter van zaterdag vierde klasse F.C. Velsenoord was er 2-4 winst voor de Pancassers.

Zaterdag 4 februari neemt de ploeg van Willem Zeijlmans het op tegen Wherevogels. De tegenstander uit Purmerend staat derde in de competitie die zijn laatste wedstrijd van 10 december verloor met 5-1 van Jisp.

De vraag is hoe komen beide ploegen na twee maanden winterstop voor de dag. Vrone als winterkampioen staat riant aan kop met zes punten voorsprong op Sporting Andijk. Onder leiding van scheidsrechter de kiewit betreden beide ploegen de knollentuin van Sint Pancras. Verrassend in de opstelling van Vrone is de laatste man die is geposteerd Stan Wijnstekers bijgestaan door Andrew Hand als mandekker.

In het eerste half uur is het even wennen op het gras je eigen staande te houden, links en recht glijden spelers uit en doen hun best om de bal een goede richting te geven. Het is weliswaar februari en de tijd van schaatsen is het al jaren niet meer, maar op het veld van Vrone lijkt het wel een schaatsbaan. De spelers van Wherevogels hoor je meer klagen dan voetballen.

In de dertigste minuut mag vrone een vrije trap nemen op eigen helft door Andrew Hand die het leer richting Martijn Leek stuurt en vervolgens bij Abdasamad Oughris terecht komt. Met een wat gelukkige kopbal werkt de linkerspits de bal bij de tweede paal achter doelman Cremer. De start is goed en Vrone gaat door waar het vorig jaar geëindigd is met winnen van wedstrijden. Wherevogels proberen wel tegenstand te bieden, maar slechts met een paar spelden prikken is de ruststand 1-0.

De tweede helft verandert er niet veel in het spelbeeld.  Tien minuten na rust is het Daniel Leijen met een mooie combinatie op de zestien meter die Martijn Leek voor de keeper zet en op zijn beurt fraai afrondt. Voor de thuisploeg is het een mooi begin van de start voor de tweede competitiehelft, waarbij Vrone zijn positie met de overwinning heeft verstevigd.

Op 11 februari is de uitwedstrijd Westzaan-Vrone.