SiU-talent Marlau Klaver schittert op weg naar het NK turnen

Sport
Topprestatie voor turnster Marlau Klaver van SiU.
Topprestatie voor turnster Marlau Klaver van SiU. (Foto: Joyce Lamme)

HEERHUGOWAARD - Marlau Klaver, een veelbelovende jonge turnster van Sport in Uitvoering (SiU) in Heerhugowaard, heeft zich zaterdag 23 maart tijdens de halve finale gekwalificeerd voor het nationaal kampioenschap turnen. 

Marlau, die turnt in de 3e divisie junioren, wist met name tijdens haar vloeroefening de aandacht te trekken. Zelfs toen ze geconfronteerd werd met een technisch probleem met haar muziek, toonde ze focus en wist ze een prestatie neer te zetten die zowel het publiek als de jury kon waarderen. Coach Joyce Lamme van SiU heeft Marlau begeleid op dit traject. “Marlau’s prestaties onder druk zijn indrukwekkend”, aldus Joyce. “Haar vooruitgang is het resultaat van jarenlange training en een sterke toewijding. We zijn bij SiU trots dat we een atleet als Marlau mogen ondersteunen.”

Zilveren medaille

Tijdens deze wedstrijd werd Marlau allround tweede, wat haar een mooie zilveren medaille opleverde. Misschien wel nog mooier was dat ze zich met dit resultaat plaatste voor het NK. Daar strijden de beste 24 turnsters van de 160 ingeschrevenen. Marlau plaatste zich eveneens voor de NK toestelfinales, een prestatie waarbij alleen de beste turnster per wedstrijd doorstroomt. Dankzij haar vloeroefening, waarin ze de hoogste score behaalde, mag ze twee dagen deelnemen aan het NK.

Kijk ook eens op www.siu-heerhugowaard.nl.