‘Stoepen vrij, iedereen blij!’

Nieuws
Dames van het Trefpunt op een eerdere stoepenpatrouille.
Dames van het Trefpunt op een eerdere stoepenpatrouille. (Foto: archief)

HEILOO - Inwoners van Heiloo kunnen meehelpen met het goed begaanbaar houden van wegen en paden in het dorp, want dat kan her en der stukken beter. Speciaal daarvoor is er nu de gratis verkrijgbare kaart ‘Stoepen vrij, iedereen blij!’

 ”Als cliëntondersteuner kom ik regelmatig bij ouderen thuis die na een valpartij meer hulpbehoevend zijn dan daarvoor”, vertelt Karin van Kersbergen van Trefpunt Heiloo. “Vaak zijn ze gevallen buiten op straat, doordat ze net die ene schuine stoeptegel hebben gemist of omdat ze moeten uitwijken voor een overhangende heg of tak.”

Rondje om eigen huis

Inwoners van Heiloo kunnen helpen om de stoepen begaanbaar te houden voor bewoners die slecht ter been zijn, achter een rollator lopen of bijvoorbeeld slechtziend zijn. Loop eens langs het eigen huis. Hangen er struiken over de stoep waardoor het pad smal is geworden, steekt er een tak uit waardoor mensen moeten bukken? Haal dit dan weg. Attendeer ook buren op het overtollige groen of organiseer bijvoorbeeld met elkaar een ‘stoepen-vrij-ochtend’, gezellig met koffie en taart na afloop.

Gratis kaart

Wie het lastig vindt om een ander aan te spreken omdat het mogelijk een onbekende persoon betreft, dan is een gratis kaart op te halen bij het Trefpunt. Die kaart kan iemand dan in de bus op het betreffende adres worden gestopt, om de ander zodoende te attenderen op belemmeringen op de stoep. Op de kaart wordt vriendelijk uitgelegd waarom het belangrijk is om de stoepen vrij te houden én er hangt ook nog een leuke attentie aan als blijk van waardering.

Voor meer informatie over deze actie kunnen belangstellenden contact opnemen met Trefpunt Heiloo via 072-5331297 of per e-mail: info@trefpuntheiloo.nl.