Vitaliteitsmarkt met fitheidstest en voedingsadvies

Zorg
Lekker gezond eten en bewegen!
Lekker gezond eten en bewegen! (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Stichting Trefpunt verzorgt zaterdag 20 april in samenwerking met Buurtzorg en de buurtsportcoaches van Heiloo een gratis vitaliteitsmarkt inclusief een fitheidstest en Smart Floor voor zestigplussers in Trefpunt Heiloo. Deze dag staat in het teken van valpreventie, beweging, gezonde leefstijl, gezonde voeding, ontspanning enzovoort.

In samenwerking met een aantal gezondheidsinstanties waaronder Beweegzorg Noordwest, Buurtzorg, Fysiotherapie Vennewater, Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk, Fysiopartner Heiloo en de Buurtsportcoaches van Heiloo wordt de check (fitheidstest + Smart Floor) uitgevoerd. 

De vitaliteitscheck, die plaatsvindt van 10.00 tot 13.00 uur, richt zich op het welzijn van senioren uit de gemeente Heiloo. Verschillende metingen worden uitgevoerd op het gebied van coördinatie, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Door middel van de Smart Floor komt iemand te weten hoe stevig hij of zij op de been staat.

Check met diëtist

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het eetpatroon, gewicht, vetpercentage en spiermassa onder begeleiding van een diëtist. De check duurt hooguit dertig minuten en na afloop maakt elke deelnemer (indien gewenst) een persoonlijke afspraak bij de buurtsportcoaches van Heiloo om de resultaten van de fitheidstest en Smart Floor te kunnen bespreken en een beweegadvies op maat te ontvangen.

Op de informatiemarkt vinden bezoekers organisaties die hen kunnen helpen bij vitaal ouder worden. Zo zijn er onder meer gratis stoelmassages van Ellen Blokdijk en valt mee te doen aan een lezing over het optimaliseren van ieders gezondheid op celniveau. Zorgshop Heiloo, Sociaal Team Heiloo en nog meer organisaties en verenigingen zijn aanwezig.

Bewust gezond

Ontdek wat allemaal mogelijk is op het gebied van voeding, leefstijl en beweging, maar ook zaken als veiligheid in huis en valpreventie. Een (extra) aanzet om bewust bezig te zijn met de gezondheid. Ouder worden doen we samen! Iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar eigen vitaliteit of hoe zolang mogelijk vitaal te blijven, is van harte welkom in het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. Toegang is gratis.

Meer informatie bij Trefpunt Heiloo via info@trefpuntheiloo.nl of 072-5331297.