B-selectie HSV1946 turnt Rayonwedstrijden

Nieuws
Altijd spannend: het Meetmoment.
Altijd spannend: het Meetmoment. (Foto: HSV1946)

Verdeeld over drie data kwamen alle dames uit de B-selectie in actie. De onderbouw turnde hun eerste meetmoment van dit jaar, terwijl de midden- en bovenbouw aan de toestelwedstrijden meedeed.

Valery Vidal Peralta mocht als eerst aan de start verschijnen in de categorie jeugd G. Zij opende de wedstrijd op het onderdeel vloer en behaalde daar ondanks de zenuwen een prima score. Op de balk turnde ze een mooie oefening met een knappe radslag salto verbinding als afsprong, wat haar naar de zesde plek bracht op dit toestel. Een sterke oefening op brug met netjes turnwerk leverde de zevende plaats op. Al met al een prima wedstrijd. Fajah Rondhuis en Aleksandra Rzyska turnden hun wedstrijd in middenbouw niveau 6. Fajah startte op sprong met een fantastische salto en overslag tot stand op hoogvlak en behaalde hiermee meteen het goud. Aleksandra turnde op de brug een hele sterke en nette oefening met een mooie tegenspreiden af en scoorde een mooie 11,0. Op vloer turnden beide dames een krachtige oefening met nette series en mooi uitgevoerde sprongen. Fajah behaalde daar een tweede plaats met maar liefst 13,1 punten. Beide dames turnden een goede wedstrijd en zullen doorstromen naar niveau 5.

De jongste dames uit de onderbouw van de B-selectie turnen meetmomenten. Dit zijn geen echte wedstrijden, maar een leuke manier om te wennen aan turnen met publiek en juryleden, waarbij iedereen een mooie medaille krijgt met een diploma. Voor Mila Visser, Jade Dedrog, Fem Mulder, Fay Jansen, Eloisa Miranda en JessMay van Leeuwen was het zelfs hun eerste meetmoment in de B-selectie. In de eerste ronde mochten Fay, Eloisa en Jess-May aan de start verschijnen. Fay turnde op vloer erg netjes met o.a. een mooie stutrol met rechte armen. Bij JessMay ging het op balk erg goed en bleef zij er netjes opstaan met de hele oefening. Eloisa liet mooie lijnen zien tijdens haar brugoefening met nette zwaaitjes aan de hoge ligger. Naast Mila, Jade en Fem mochten ook Lieke Dijkshoorn, Anne Bennis, Destiny Langendoen, Kate van Groningen en Juliet van Stralen in middag hun meetmoment turnen. Lieke en Juliet zijn erg nette turnsters en balk ging hen dan ook erg goed af vandaag. Anne vindt brug soms lastig, maar daar was vandaag niks van te merken met prachtige zwaaitjes. Destiny turnde het hele meetmoment met een grote lach op haar gezicht en liet goed turnen zien. Bij Kate was vloer erg netjes en ook zij had haar stutrol met mooie rechte armen gehaald. Jade zit pas heel erg kort bij de B- selectie, maar zij liet zien prima thuis te horen in deze groep met een mooie handstand platval op sprong. Ook Mila turnde deze sprong prachtig. Bij Fem ging brug erg goed. Zij haalde een hele mooie getrokken borstwaartsom, waar ze hard op getraind had.