Henk Bierdrager zeventig jaar lid van muziekvereniging Concordia

Algemeen
Pim Beudeker spreekt Henk Bierdrager toe.
Pim Beudeker spreekt Henk Bierdrager toe. (Foto: Aangeleverd)

Van de huidige orkestleden waren er vier geboren toen Henk lid werd in 1952 en net dertien jaar oud was. En Henk wist recent nog te vertellen wat het eerste stuk was waarin hij in een concert in 1953 had meegespeeld. 

OOSTZAAN – Na afloop van het concert van Concordia op 19 juni in de Stoomhal in Wormer werd er tijd ingeruimd om Henk Bierdrager toe te spreken voor zijn zeventigjarig lidmaatschap van de muziekvereniging. 

Henk komt uit een muzikale familie. In datzelfde jaar had Concordia liefst acht Bierdragers in de gelederen. Opa, vader, twee ooms en drie zussen en Henk zelf. Henk heeft in al die jaren diverse concoursen meegemaakt, waar je volgens Henk ook wel met de fiets naar toe ging. Ook een keur aan dirigenten heeft hij meegemaakt. En Henk is niet alleen muzikaal actief. Bij de bouw en verbouw van het gebouw van Concordia was hij nauw betrokken en hij werkt nog steeds mee aan het onderhoud. Ook als er niet-muzikale activiteiten zijn is Henk van de partij. Hij schroomde er niet voor om 2019 (Henk was toen tachtig met een groepje Concordianen voor de eerste keer van zijn leven in een achtbaan plaats te nemen. 

Henk is altijd een stille kracht bij Concordia geweest. Aan de andere kant bracht hij soms ook duidelijk zijn mening naar voren. 

Naast de oorkonde en de bijbehorende speld van de KNMO kreeg Henk van Concordia het voor hem zo bijzondere molentje. Dit molentje had Concordia gekregen als ereprijs bij het grote nationale concours ter ere van het  tienjarig bestaan van fanfarekorps Albert Heijn. Het concours was over drie dagen verdeeld en er kwamen orkesten uit alle uithoeken van het land.