Zaalvoetbal TOB groeit als kool

Algemeen
TOB-28 met de EK Beker uit 1988
TOB-28 met de EK Beker uit 1988 (Foto: aangeleverd)

Koploper is nog steeds de studentenvereniging Drs. Vijfje uit Groningen. Zij doen met negenendertig teams aan de officiële competitie mee. Op de derde plaats staat zvv Den Haag met achtentwintig teams, gevolgd door Hercules uit Utrecht met zevenentwintig teams. Winnen Is Alles (WIA) uit Rotterdam duikelde van de derde stek vorig jaar met dertig teams naar de vijfde plaats nu met drieëntwintig formaties. Uit Purmerend heeft zvvo Sandow komend seizoen twintigzaalvoetbalteams. Vedette/De Remise uit Landsmeer doet met vijf herenteams mee. 

TUINDORP OOSTZAAN - Voor het vierde jaar op rij is TOB de tweede zaalvoetbalvereniging van het land. Het komend seizoen doet de club uit Tuindorp Oostzaan met maar liefst drieëndertig herenseniorenteams mee aan de KNVB-competitie.

De opmars van TOB blijft opmerkelijk. Bestuurslid Fred Stam: “TOB heeft de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt. In het seizoen 2016-2017 hadden we bijvoorbeeld nog ‘maar’ achttien herenteams in competitieverband. Nu behoren we al een paar jaar tot de toonaangevende zaalvoetbalclubs in Nederland. En dus niet Hovocubo, FC Marlene, HV/Veerhuys, LEBO of Volendam. De zaalvoetbalafdeling van TOB telt momenteel ruim driehonderdvijftig leden. We hebben teams van de Eerste Klasse (A-categorie) tot Zevende Klasse. Vrijwel allemaal vriendenteams. Er is een vast contributiebedrag voor het hele seizoen, ongeacht het aantal spelers. Teams kunnen zelf hun Klasse, voorkeurshal en speelavond aangeven. Met name dames- en jeugdteams zijn nog steeds welkom. Tot dusverre hebben we komend seizoen alleen met een JO17 ingeschreven. In de eerste week van september start het Bekertoernooi gevolgd door de competitie. Voor het nieuwe seizoen kan er nog steeds ingeschreven worden.”

Voor informatie over zaalvoetbal bij TOB: Fred Stam, 06-19076779. Momenteel telt TOB bijna duizend leden. “Vanaf het moment dat TOB (gedwongen door GroenLinks-wethouder Kees Diepeveen) van Sportpark De Melkweg naar Sportpark Oostzanerwerf verhuisde (in de winter van 2012-2013) is het aantal voetballeden bijna verdrievoudigd. Van iets meer dan tweehonderd naar bijna zevenhonderd nu. Samen met ruim tweehonderd tennisleden, biljarters en donateurs staat TOB weer op het punt het duizendste lid te verwelkomen”, aldus Fred Stam.