High Tea met gezamenlijke inspanning

Nieuws
Gezellig bij elkaar.
Gezellig bij elkaar. (Foto: Barbara van Wijk)

OOSTZAAN - Het Oranjefonds was het afgelopen weekend in het hele land aanwezig. Vrijdag 15 maart ondersteunde het de High Tea, die WelzijnWonenPlus in de Grote Kerk organiseerde. 

In het hele land werd NLdoet gevierd, een van de grootse initiatieven die dit fonds mogelijk maakt, om mensen met elkaar te verbinden. Want iedereen doet ertoe; niemand mag vergeten worden. 

Maar het Oranjefonds doet meer: Burendag en Maatjes, alles om eenzaamheid te bestrijden. Maar bovenal is het ‘gewoon’ een groep mensen. Die elke dag samenwerken vanuit één gedeelde drijfveer: ertoe willen dóen.

Hoe gezellig kan het zijn. Ongeveer vijftig mensen bij elkaar aan mooi gedekte tafels vol met de heerlijkste hapjes. De High Tea. Al kenden mensen elkaar niet, iedereen babbelde met elkaar, hier en daar een luide lach, maar overal blije gezichten. Er waren zelfs moslims aanwezig die geen koekje, zelfs geen kopje thee namen, want het is Ramadan. Ze mochten alleen maar kijken naar al dat heerlijks, en deels hebben ze zelfs meegeholpen om al dit lekkers klaar te maken. Om zich toch verdienstelijk te maken hielpen ze dus in de bediening en precies dát is het doel van NLdoet: help elkaar, sta klaar voor elkaar, wees lief voor elkaar!

BvW