Cursussen ‘Omgaan met dementie’

Nieuws
Omgaan met dementie is te leren.
Omgaan met dementie is te leren. (Foto: DMYTRO SHEREMETA)

LANDSMEER/OOSTZAAN - De SMD, De Zorgcirkel en Evean bieden in mei samen gratis cursussen ‘Omgaan met dementie’ voor inwoners uit de gemeenten Oostzaan en Landsmeer. Tijdens de interactieve cursus is er veel ruimte voor eigen inbreng en wordt gekeken naar hoe om te gaan met persoonlijke situaties. 

Dementie komt steeds meer voor. Als iemand ernstige geheugenproblemen krijgt is het voor de partner en de kinderen soms erg lastig. Omgaan met dementie vraagt veel van een partner en kinderen, zowel emotioneel als praktisch.

Om een goede relatie met elkaar te behouden is het daarom belangrijk te weten hoe je het beste met een partner of ouder om kan gaan. Zeker als het gedrag verandert en dat vragen oproept, zoals: ‘Hoe reageer ik op de verwarring’, ‘Verbeter ik hem/haar of juist niet?’

De cursus ‘Omgaan met dementie voor partners’ bestaat uit vier bijeenkomsten van anderhalf uur en start op 6 mei van 14.00 uur tot 15.30 uur. De cursus ‘Omgaan met dementie voor kinderen’ bestaat uit vier bijeenkomsten van anderhalf uur en start op 7 mei van 17.30 uur tot 19.00 uur. Tijdens de cursus is er ruimte om in te gaan op vragen en de problemen die zich voordoen. Meedoen met de cursus is gratis, het is wel noodzakelijk om zich vooraf op te geven.

Wie de cursus wil volgen, maar zijn of haar naaste niet alleen wil laten, kan contact opnemen met de organisatie. Er wordt dan gekeken of samen of de inzet van een vrijwilliger het meedoen mogelijk kan maken. 

Voor vragen en/of aanmelden: www.desmd.nl. Of neem contact op met Astrid Veldman van de SMD via 06-57158506 of mantelzorg@desmd.nl.