Paasviering op De Korenaar

Nieuws
De school is al helemaal versierd.
De school is al helemaal versierd. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Pasen nadert met rasse schreden en de feestelijkheden daaromheen worden vol ingezet, onder andere in de kerk met het knutselen van palmpasenstokken en op de CBS De Korenaar, waar de kinderen al een paar weken speciale ‘paaslessen’ krijgen van dominee Sjaak Visser, die het paasverhaal tot in de klassen brengt. Te veel mensen weten nog niet wat de paasdagen inhouden en wat er nu feitelijk ‘gevierd’ wordt.

De hal van de school is al een poosje in mooie gele kleuren getooid: de kleur van het nieuwe leven, de nieuwe energie die de lente en het nieuwe leven met zich brengen : kuikentjes en eitjes verwijzen daarnaar en spelenderwijs wordt de kinderen het Paasverhaal bijgebracht, over de lijdensweg die Jezus gegaan is, waarom hij dit heeft moeten ondergaan, met welk doel, en hoezeer hij daarvoor heeft moeten lijden.

Op 28 maart staan er mooi gedekte tafels in de hal van de school, waar de kinderen in twee groepen een bijzonder paasontbijtje gaan houden, Er worden paasliedjes gezongen en er wordt lekker gesmikkeld. De onderbouw, groepen 1 t/m 4, zijn als eerste aan de beurt, daarna komt de tweede groep, van 5 t/m 8. Het ontbijt zal symbolisch staan voor de grootsheid van het paasverhaal: wereldwijd wordt de gebeurtenis van het paasverhaal gevierd. In sommige landen zelfs exact met aan het kruis genagelde mensen en compleet met de doornenkroon en de gesels.

De hele wereld is betrokken bij dit gebeuren, is de boodschap, vandaar dat hier in de Korenaarschool een Wereldontbijt geserveerd wordt. Het ontbijt bestaat uit wereldgerechten die de kinderen zelf maken en waarmee de verbondenheid van hen met de grote wijde wereld tot uitdrukking gebracht wordt.     

BvW