Muziekkring Heerhugowaard presenteert nieuwe concertserie

Cultuur
Het optreden van het Dudok Quartet staat in het teken van Moeder Aarde.
Het optreden van het Dudok Quartet staat in het teken van Moeder Aarde. (Foto: Marco Borggreve)

HEERHUGOWAARD - De nieuwe concertserie van Stichting Muziekkring Heerhugowaard gaat zondag 19 september van start met een concert van het Dudok Quartet. Het strijkkwartet, bestaande Judith van Driel en Marleen Wester op viool, Marie-Louise de Jong op altviool en David Faber op cello, treedt om 10.30 én 12.30 uur op in Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. 

Stichting Muziekkring presenteert ook dit seizoen, dat loopt van september 2021 tot en met april 2022, zeven klassieke concerten. Het jaarprogramma kenmerkt zich door een zeer gevarieerd aanbod. Naast het Dudok Quartet, komen onder meer het Coco Collectief, Van Baerle Trio en Gelders Blaaskwintet naar Heerhugowaard. De muziek varieert van de Goldberg Variaties van Bach en een ode aan Beethoven tot herkenbare dansmuziek waarbij fraaie lichtbeelden worden geprojecteerd. 

Verwondering

Het optreden van het Dudok Quartet staat zondag 19 september in het teken van moeder Aarde. De verwondering over onze planeet en haar bewoners is een continue inspiratiebron. De drie componisten in het programma, Jean-Philippe Rameau, Joseph Haydn en Per Nørgård, uiten hun bewondering elk op een geheel eigen manier. 

Losse kaarten voor de concerten kosten 16 euro per concert en zijn te reserveren via www.muziekkring.nl. U kunt ook ‘Vriend van de Muziekkring’ worden, dan kunt u voor 80 euro alle zeven concerten bijwonen. De zaal van Cool is volledig aangepast aan de eisen van het RIVM, waardoor bezoekers veilig de concerten kunnen bijwonen.