Suzanne start kledingruilketting in Heerhugowaard

Algemeen
Heb jij kleding in je kast die nog mooi is maar die je zelf niet meer draagt? Geef ze dan door aan een ander!
Heb jij kleding in je kast die nog mooi is maar die je zelf niet meer draagt? Geef ze dan door aan een ander! (Foto: AdobeStock)

HEERHUGOWAARD - Na een inspirerend bericht in de media is de Heerhugowaardse Suzanne Boex een paar maanden geleden gestart met een ‘kledingruilketting’ in Heerhugowaard. “Vaak hebben we kleding in onze kast liggen die nog helemaal goed is, maar die je toch niet (meer) draagt. Zonde om weg te doen! Nu geven we onze kleding door via een tassensysteem, in de hoop dat iemand anders deze kleding weer met plezier draagt.”

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen? Er is een aantal ‘spelregels’ opgesteld, vertelt Suzanne. “Allereest: stop alleen schone, goede kleding in de tas, wees kritisch. Na een week breng je de tas bij de volgende. Ik maak een logische route zodat je niet te ver hoeft te rijden (bij voldoende deelnemers). Als je een keer geen kleding hebt die in de tas kan, dan is dat geen probleem. Je mag uit de tas halen wat je past en waar je blij van wordt, wees vooral niet te bescheiden. Als er nog kleding van jou in de tas zit die al een keer rond is geweest, dan haal je die er zelf weer uit. Dit kan naar de kledingbak, de kringloop of weer in je eigen kast. En als je op vakantie gaat, geef dit aan bij degene voor jou. Dan kan de tas direct naar de volgende op de lijst gebracht worden.”

Fijn om te delen

De kledingruilketting kent een succesvolle start. Suzanne: “Onze ervaringen zijn over het algemeen positief. Soms zit er niets in wat jou past. Als de groep groter is zal dit waarschijnlijk minder vaak voorkomen. De meest gehoorde reactie is dat iedereen blij is dat de kleding weer goed gebruikt wordt en dat het fijn is om te delen!”

Mocht je interesse hebben om mee te doen, dan kun je een mail sturen naar suzecranio@gmail.com.