De Kinderboekenweek in de bibliotheek

Algemeen
Striptekenaar Irene Mulder leert je om je eigen Leven van een Loser te tekenen.
Striptekenaar Irene Mulder leert je om je eigen Leven van een Loser te tekenen. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Van woensdag 6 tot zondag 17 oktober is de Nationale Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is Worden wat je wil. In Bibliotheek Langedijk wordt weer een aantal leuke kinderactiviteiten georganiseerd:

Oliver Quist

Woensdag 6 oktober opent Oliver Quist de Kinderboekenweek met zijn ‘Worden wat je wil-quiz’. In deze voorstelling laat hij zien wat hij zelf uit bibliotheekboeken heeft geleerd en brengt daarnaast boeken onder de aandacht, die kinderen na afloop meteen kunnen lenen. De kinderen raken betrokken in het verhaal, goochelen met letters en woorden en vallen met hun neus in de boeken.

Op zaterdag 9 oktober komt theatermaker en kinderboekenschrijver Geert van Diepen naar Bibliotheek Langedijk. In de Workshop: Hoe schrijf ik een boek? Vertelt hij over zijn eigen boeken en gaat actief met de deelnemers aan de slag.

Op woensdag 13 oktober kunnen kinderen middels de ‘Talententester’ op een leuke en actieve manier ontdekken welk beroep bij hen past.

Irene Mulder

Op zaterdag 16 oktober is striptekenaar Irene Mulder in de Bibliotheek. Hoe teken je een stripfiguur? Hoe kan je iemand bedroefd laten kijken, boos of arrogant? Hoe teken je krullen, een staart of handen? Of voor de wat oudere kinderen: ben jij ook zo’n fan van Bram Botermans? Kom een eigen Leven van een Loser maken; je leert in stappen een Loser te tekenen. Je transformeert hem naar jou, met jouw haar en eigenschappen en maakt een grappig boekje met je eigen verhalen. 

Kijk voor uitgebreide informatie over de activiteiten en hoe je je kunt aanmelden op: www.bibliotheeklangedijk.nl.

Irene Mulder komt langs om een striptekencursus te geven.