Samen afval opruimen

Algemeen
Drie leden van Langedijk4GlobalGoals en enkele bewoners van LiberTerra in Koedijk trokken gezamenlijk op om ter plaatse zwerfafval te verzamelen.
Drie leden van Langedijk4GlobalGoals en enkele bewoners van LiberTerra in Koedijk trokken gezamenlijk op om ter plaatse zwerfafval te verzamelen. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Zaterdag 18 september was het Clean Up Day. Die dag gaven wereldwijd zo’n twintig miljoen deelnemers in 180 landen hun omgeving een grote schoonmaakbeurt.

In Langedijk waren er verschillende schoonmaakacties. Zo trokken drie leden van Langedijk4GlobalGoals en enkele bewoners van LiberTerra in Koedijk trokken gezamenlijk op om ter plaatse zwerfafval te verzamelen. Dat leverde een flinke hoeveelheid blikjes, sigarettenpeuken en plastic verpakkingsmateriaal en een oude, achtergelaten plastic stoel op! De actie is de opmaat voor periodieke schoonlopen die Langedijk4GlobalGoals in Broek op Langedijk wil opstarten. Daarvoor kunnen ze nog enkele vrijwilligers gebruiken. Interesse in een schone omgeving en een ontspannen wandeling? Meld je dan aan via acties@langedijk4gg.nl.

Afbeelding