Alle producten worden online aangeboden en afgerekend en de lokale markt wordt vertaald naar een webshop.
Alle producten worden online aangeboden en afgerekend en de lokale markt wordt vertaald naar een webshop. ((Foto: Archieffoto RM))

Lokale Alkmaarse markt kan weer bezocht worden middels Support Local Markets

  Bedrijf in Beeld

ALKMAAR - Support Local Markets is een initiatief dat ervoor zorgt dat door corona gedupeerde marktondernemers, marktkraamhouders en marktkooplieden ondanks deze moeilijke tijden toch een platform hebben waar zij hun producten kunnen verkopen aan de marktbezoeker. Alle producten worden online aangeboden en afgerekend en de lokale markt wordt vertaald naar een webshop. De marktproducten worden voor de deur geleverd. Op deze manier raken de marktondernemers minder omzet kwijt en kunnen klanten met een minimaal risico op besmetting verse producten kopen zoals ze dat gewend zijn.

In zeer korte tijd zijn veel mensen getroffen door de maatregelen die de Nederlandse overheid heeft opgelegd om het coronavirus in te dammen. Onder deze gedupeerden vallen ook een grote groep Alkmaarse marktondernemers die hun verse producten niet of nauwelijks meer aan de klant kunnen aanbieden. Support Local Markets tracht deze marktondernemers te helpen door ze een platform te bieden waar zij zich kunnen aansluiten met hun markt of marktkraam, en ze te helpen hun producten online beschikbaar te maken. De ZuiderMRKT in Amsterdam was afgelopen zaterdag de eerste markt die gedigitaliseerd is en volgen de markten van Alkmaar Marktstad in een rap tempo!. Support Local Markets probeert iedere marktondernemer met een marktkraam bij dit project te betrekken en zo een steuntje in de rug te geven. Daarnaast helpt het initiatief de reguliere supermarkten door ze wat te ontlasten in de drukte.

Minimaliseren

“Samen staan marktondernemers sterker om weer een volledig markt-assortiment aan te kunnen bieden aan de klant, terwijl online aanbieding en thuisbezorging de kans op besmetting minimaliseren", zegt Ruben Grave, initiatiefnemer.

Filteren

Klanten kunnen filteren op markt, marktkraam en product en bij verschillende aanbieders tegelijk winkelen. De producten worden vervolgens verzameld bij de verschillende markt-leveranciers en als één pakket voor de deur bezorgd bij de klant (de bezorging vindt momenteel alleen nog op vrijdag plaats). Doordat de producten contactloos online worden afgerekend en de producten voor de deur worden geleverd kan de anderhalve meter-regel in acht worden genomen welke de kans op besmetting minimaliseert. De bezorgkosten bedragen 5 euro en de producten worden (gekoeld) geleverd in Alkmaar, Heerhugowaard, Stompetoren, Langedijk, Heiloo, Castricum, Akersloot, Bergen en Egmond. Van de markt vers naar de klant, maar dan online.

  • Support Local Markets is een initiatief door (markt)ondernemers en wijdt zich aan het online beschikbaar maken van de vertrouwde markten voor de klant. Zie voor bestellingen: www.supportlocalmarkets.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten