(Foto: )

Vredeskerkje 'Alles over de Liefde'

BERGEN AAN ZEE - Het gerenommeerde ensemble 'Brisk' brengt samen met de Belgische stersopraan Amaryllis Dieltiens de première van het programma 'Altijd over de liefde', met 16de- en 17de-eeuwse Engelse, Italiaanse, Franse en Duitse liederen. Vredeskerkje Bergen aan Zee, vrijdag 24 januari 20.00 uur.

Verlangen, geluk, verdriet, jaloezie en afscheid komen allemaal voorbij, ook in een folksong van Britten: 'Love is handsome, love is kind', en in 'Ochtendbede' van Max Knigge, geïnspireerd op een sonnet van Jacques Perk. Hans Koolmees schreef speciaal voor dit programma liederen op teksten van de middeleeuwse mystica Hadewijch en van de moderne Vlaamse dichter Eva Cox.

Poëzie uit verschillende tijden over een tijdloos thema: de liefde.

Dieltiens repertoire reikt van de vroege barok tot en met de 20ste eeuw en haar stem klonk op grote festivals zoals het Festival van Vlaanderen, het Festival Oude Muziek, het Grachtenfestival en in het Concertgebouw Amsterdam.

Het Recorder Quartet Amsterdam 'Brisk' heeft een enorme verzameling blokfluiten die door bouwers uit de hele wereld speciaal voor het ensemble zijn gemaakt. Een concert door dit ensemble is dan ook spectaculair om naar te kijken. De musici: Susanna Borsch, Alide Verheij, Marjan Banis en Bert Honig.

Toegang € 15,-. Reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of via 06 50584308, of koop kaarten bij de Eerste Bergensche Boekhandel, of aan de zaal indien nog voorradig.

Michel Ranzijn
Meer berichten