Groepsfoto van de hardlopers van Sportclub Chronos en AV Nova die trainen voor de Groet uit Schoorl Run.
Groepsfoto van de hardlopers van Sportclub Chronos en AV Nova die trainen voor de Groet uit Schoorl Run. (Foto: Gerard Becker)

Taartlopen voor beter resultaat halve marathon Schoorl

SCHOORL -  Om goed getraind te zijn voor de Groet uit Schoorl Run liep afgelopen zondag een groep hardlopers van Sportclub Chronos en AV Nova de Taartloop 2020. Twee weken voor de echte halve marathon in Schoorl werd gestart om als trainingsronde het gehele parcours te lopen. Bij de start 's morgens was het druk in de Slotlaan bij Michiel en Monique Beeldman. Er was bij de start al taart, die was natuurlijk voor na de wedstrijd.


Er werd ingelopen en koers gezet naar Groet, via de Harrie Kuitenweg, langs het Witte Kerkje van Groet terug naar Schoorl en de Schoorlse Zeeweg op. Het eerste gedeelte werd sociaal gelopen maar ter hoogte van Schoorl aan Zee ging het gas erop en werden groepjes gevormd van gelijke lopers. De deelnemer zijn stuk voor stuk goed getraind en starten ook bij diverse wedstrijden zoals de halve marathon van Egmond aan Zee een paar weken daarvoor. Op 1 december 2019 is met goed resultaat deelgenomen aan de marathon van Valencia, Spanje. Tegen 11.00 uur was iedereen binnen en werd na het omkleden begonnen aan het gezellige gedeelte namelijk koffie met taart, dan in overvloed is aangeleverd. En wordt er goed nagepraat over de training en de komende wedstrijd en wordt met vertrouwen tegemoet gezien naar de aanstaande wedstrijd. De Groet uit Schoorl Run is inmiddels uitverkocht. Kom zondag 9 februari vooral de taartlopers aanmoedigen!

Meer berichten