Rob de Boo veertig jaar in het onderwijs

Algemeen
Een mooie verrassing voor Rob
Een mooie verrassing voor Rob Foto: Ed Bausch

EGMOND AAN ZEE - Pas zes jaar is hij directeur van de openbare basisschool De Driemaster in Egmond aan Zee. De 61-jarige Rob de Boo verwacht zijn laatste onderwijsjaren ook zijn energie te geven aan de school naast de Prins Hendrikstichting. “Want ik heb het prima hier, we zijn een fijne school.”

Directeur De Driemaster: ‘Ik heb het prima hier’

De Boo begon in geboorteplaats Amsterdam in het onderwijs. “Eigenlijk wilde ik gymleraar worden, maar het werd het praktijkonderwijs, voor moeilijk lerende kinderen. Prachtig werk.”

Ons team kijkt waar de leerlingen goed in zijn, we geven lessen waar ze echt wat aan hebben

Schoorl

Een in zijn ogen te grootschalige fusie bracht hem tot de stap naar de kust. Sinds 1981 is Schoorl al zijn woonplaats. Het werd de Groeter school tot 2014, het jaar van de fusie met de Teun de Jager school in Schoorl.

Stevige band

“Toen kwam de positie bij De Driemaster vrij. We zijn een fijne kleine dorpsschool, we kennen de families, we hebben stevige banden met de dorpsgemeenschap en krijgen veel support van de ouders van onze leerlingen. Ons team kijkt vooral naar waar de leerlingen goed in zijn, we geven lessen die er toe doen. Dat lijkt logisch, maar het is wel degelijk bijzonder.” Het team en de leerlingen hadden maandag een groot onthaal voor hem georganiseerd.

Het team en de leerlingen hadden maandag een groot onthaal voor hem georganiseerd
De directeur in zijn versierde kantoor