Aanleg nieuwe MTB route Schoorl gestart

Algemeen
Afbeelding
Foto: Staatsbosbeheer – MTB-Noordwest

SCHOORL - Halverwege september start MTB-Noordwest met de aanleg van de nieuwe MTB route. Na de openstelling van het nieuwe deel van de MTB route zal een gedeelte van de huidige route worden gesloten. Hierdoor kan de recreatiedruk in het gebied worden gespreid en zo ontstaat er meer ruimte voor de natuur.

Met de aanleg van een nieuw stuk route van 16 km wordt een route van 24 km in het oostelijke deel van de Schoorlse Duinen gerealiseerd. De route loopt deels via de huidige route en wordt deels nieuw aangelegd. Het westelijke deel van de huidige route zal na openstelling van het nieuwe deel worden gesloten en teruggegeven aan de natuur.

Werkzaamheden

Er hebben al voorbereidingen plaatsgevonden. In het voorjaar is met GPS de route gemarkeerd in het veld. Daarnaast zijn vlonders geplaatst om de zandhagedissen te beschermen. Vanaf medio september worden de overige werkzaamheden uitgevoerd door vrijwilligers van MTB-NoordWest. De route wordt met de hand geharkt en waar nodig worden duurzame verstevigingen aangebracht. Hierna worden de routepalen en informatiepanelen geplaatst. Deze werkzaamheden veroorzaken naar verwachting weinig overlast voor bezoekers van de Schoorlse Duinen. De werkzaamheden zijn voor het broedseizoen 2022 afgerond. Hierna zal een gezellige opening van de route worden georganiseerd.