Kunst voor Kids was een groot succes

  Nieuws
De jeugd heeft volop genoten van Kunst voor Kids. (Foto: aangeleverd).
De jeugd heeft volop genoten van Kunst voor Kids. (Foto: aangeleverd). (rodi.nl)

SCHOORL - De herfstvakantie is weer voorbij en wat heeft de jeugd weer genoten van Kunst voor Kids. Het was een groot succes. Het evenement, in het eerste weekend van de herfstvakantie, werd door ruim honderd kids per dag bezocht. Ze konden o.a. elf gratis workshops onder leiding van vrijwilligers volgen. De koekhuisjes waren favoriet, met daken van biscuit en versierd met tientallen snoepjes, was het moeilijk om de huisjes niet meteen lekker op te eten.
Tevens zijn er deze dagen prachtige kunstwerkjes gemaakt zoals boomstampoppetjes, hoefijzer dromenvangers, sneeuw schudbollen te veel om allemaal op te noemen. Enkele creaties zijn, waarschijnlijk omdat ze nog niet droog waren, niet meegenomen. Ze liggen deze week nog in de Blinkerd in de garderobe en kunnen overdag tussen 9 en 3 uur worden opgehaald. De voorstelling " Niet te Filmen" van jeugdtoneelclub Toneel ENZO was ontzettend goed bezocht. De tribune in de grote schouwburg was uitverkocht en de bovenverdieping was goed gevuld. Wat was het genieten om al die kids op dat podium te zien stralen. Tien kinderen hadden hun debuut en we zijn ontzettend trots op de hele groep wat ze deze middag hebben laten zien.
Zondag was er op het einde van de middag een kinder disco. DJ Isa, in samenwerking met VD pro sound, opende met tracks van nu en al gauw stond de dansvloer helemaal vol. Het was een grandioos twintig jarig bestaan, een groot feest. Ben je nog niet uit geknutseld dan kunnen kinderen vanaf 8 jaar elke laatste vrijdag van de maand in het jongerencentrum van de Blinkerd terecht. Kosten drie euro vanaf half vier. Facebook kunst voor kids Schoorl

Meer berichten