Schuldhulpmaatje Dijk en Waard zoekt vrijwilligercoördinator

Algemeen
Schuldhulpmaatje biedt laagdrempelige hulp bij schulden.
Schuldhulpmaatje biedt laagdrempelige hulp bij schulden. (Foto: AdobeStock)

DIJK EN WAARD - De Stichting Platform Armoedebestrijding Heerhugowaard (PAH) is een parapluorganisatie voor Schuldhulpmaatje Dijk en Waard. Het aantal mensen dat te maken heeft met schulden is te hoog en wat het gevolg is van corona is onzeker.

“Omdat een van onze coördinatoren ons team gaat verlaten is een vacature ontstaan voor de functie van vrijwilligercoördinator Schuldhulpmaatje”, vertelt secretaris Loes Veldman. “Samen met je collega-coördinator heb je de volgende taken: intakes met zowel nieuwe schuldhulpmaatjes als hulpvragers; klankbord en coach voor de maatjes; beheer van het netwerk met diverse instellingen; realisering en verbetering van de dienstverlening en informatievoorziening aan het bestuur over de activiteiten/resultaten ten behoeve van de verslaglegging.

Wij zoeken iemand die: betrouwbaar en enthousiast is, zich betrokken voelt bij de doelgroep en geen onderscheid maakt tussen geloof, ras of geaardheid. Die goed kan luisteren, communiceren en vernieuwend kan denken. Die ongeveer acht uur per week zijn/haar vrije tijd kan besteden aan vrijwilligerswerk en overdag beschikbaar is. Voor opleiding wordt zorg gedragen. We gaan uit van kennis van werken met de computer. Indien mogelijk kan er een kleine vergoeding tegenover staan.”

Meer informatie over Schuldhulpmaatje is te vinden op www.platform-armoedebestrijding.nl en www.schuldhulpmaatje.nl.

Woont u in Heerhugowaard, Langedijk of omgeving en heeft u belangstelling voor deze vrijwilligersfunctie? Stuur dan uw sollicitatiebrief met cv voor 22 december 2021 naar Loes Veldman via Loesveldman51@gmail.com of bel 06-23348668. Bij Loes kunt u ook terecht voor nadere informatie.