De prachtig gekleurde rhyolietbergen van Landmannalaugar zijn geel, rood, bruin en grijsgroen.
De prachtig gekleurde rhyolietbergen van Landmannalaugar zijn geel, rood, bruin en grijsgroen. ((Foto: Aangeleverd))

IJsland in beeld

HEERHUGOWAARD - Natuurfotograaf Jan Smit heeft een bijzondere belangstelling voor het noorden. Jan reist meerdere keren per jaar af naar Scandinavië. Vaak samen met jongste zoon Mart. De beelden die gemaakt worden tijdens deze reizen worden verwerkt in multimediapresentaties. Dinsdag 9 april verzorgen Jan en Mart een multimediapresentatie met prachtige beelden van IJsland in de bibliotheek in Heerhugowaard.

IJsland heeft een betoverende schoonheid door zijn heldere vergezichten, vulkanische verschijnselen, enorme gletsjers, de hoge vogelrotsen en meren met broedende vogels, de midzomernacht en het noorderlicht. IJsland heeft bijzondere vogelsoorten als papegaaiduikers, noordse stormvogels en drieteenmeeuwtjes. En ook op plantengebied is er veel te genieten. IJsland is een land van uitersten maar daardoor ook heel fotogeniek. IJsland is heel bijzonder, iedereen zou het gezien moeten hebben! Meer informatie over Jan en Mart Smit is te vinden op www.smitinbeeld.nl.

Aanvang 20.00 uur. De toegang is € 6,- inclusief een kopje koffie of thee. Leden van de bibliotheek krijgen € 1,- korting op de toegangsprijs. Aanmelden kan via www.bibliotheekkennemerwaard.nl ('agenda') of bij de klantenservice.

Meer berichten
 

Fotoseries