Scholieren verrichten, met de onthulling van een aantal fotokunstwerken, de officiële opening van de vernieuwde school.
Scholieren verrichten, met de onthulling van een aantal fotokunstwerken, de officiële opening van de vernieuwde school. ((Foto: Richard Rood))

Nieuwe locatie Huygens College officieel geopend

HEERHUGOWAARD - Onder grote belangstelling werd dinsdagmiddag 15 oktober de nieuwe locatie Middenweg van het Huygens College officieel geopend door de rector van de school en enkele leerlingen. De scholieren onthulden fotokunstwerken die een plaats zullen krijgen in het gebouw.

Het nieuwe gebouw is verrezen op het schoolterrein van de voormalige locatie Bergmolen, aan de Middenweg 68. Vandaar dat de locatie een naamswijziging heeft ondergaan. Ook het logo is aangepast: de driehoeken in het nieuwe logo verwijzen naar de diverse afdelingen van de school en naar vader Constantijn en zoon Christiaan Huygens. Deze zeventiende-eeuwse wetenschappers verrichtten baanbrekend werk op het gebied van de wis- en natuurkunde. Daarnaast stonden ze voor een brede opleiding waarbij ook sport en kunsten werden beoefend. Waarden die ook door het Huygens College worden uitgedragen.

De bouw van de nieuwe locatie, die in februari 2018 van start ging, is goed verlopen. De school is Bouwgroep Dijkstra Draisma, architectenbureau BRTA, installatiebedrijven Snip en Rutgers en de gemeente Heerhugowaard zeer erkentelijk voor de voortvarende wijze waarop de school tot stand is gekomen en voor het mooie resultaat.

Meer berichten