Daphne Dekker (m) snijdt samen met de andere hoofdrolspelers van 'Doctor Zhivago' de taart aan.
Daphne Dekker (m) snijdt samen met de andere hoofdrolspelers van 'Doctor Zhivago' de taart aan. ((Foto: Aangeleverd))

Brassica tweemaal genomineerd voor musicalawards

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Met een taart op de eerste repetitie trapte Brassica Musicals afgelopen week traditioneel het nieuwe productiejaar af. Daarnaast werd (op de taart) het nieuwe beeldmerk onthuld voor de musical van dit jaar: 'Doctor Zhivago'. Bovendien vierde Brassica met deze taart maar liefst twee nominaties voor de prestigieuze 'Amateur Musical Awards' van 2019 voor hun productie van het afgelopen jaar, 'Zorro'.

Vorig jaar behoorde Brassica's 'Titanic' al bij de drie beste musicals van 2018. De Heerhugowaardse vereniging trad met de hele groep op bij het Award Gala. Dit jaar haalde Brassica met 'Zorro' maar liefst negen keer de nominatielijst. Daarvan werden twee nominaties verzilverd. Dat betekent dat de Heerhugowaarders in twee categorieën tot de top drie van Nederland horen, te weten 'Beste vormgeving/toneelbeeld' en 'Beste vrouwelijke hoofdrol drama'. De laatste is specifiek voor Daphne Dekker's overtuigende vertolking van 'Luisa' in Zorro. Het zijn toevallig ook haar ogen die op de taart en de poster te zien zijn, want in 'Dokter Zhivago speelt ze opnieuw een van de hoofdrollen, die van de verleidelijke Lara.

De erkenning voor 'Beste vormgeving/toneelbeeld' is een groot en zeer welkom compliment voor de héle groep. "Dat omvat echt alles wat heeft bijgedragen aan Zorro waar we vooraf zo hard aan gewerkt hebben", aldus voorzitter Cris Bakker. De kostuums en het decor die beiden helemaal door spelers gemaakt zijn, de belichting, de rekwisieten, de kapsels en de houding van de spelers op het podium. Toneelbeeld omvat dat allemaal. En natuurlijk de creatieve visie en regie van Ineke de Geus die dit allemaal zo heeft bedacht en geschetst voor ons."

Nederlandse primeur

Tijdens het Award Gala, maandagavond 18 november in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, wordt bekend of Daphne en/of Brassica Musicals daadwerkelijk bekroond worden met een award. De groep zelf is ondertussen gefocust op 'Doctor Zhivago'. Cris: "Het is de Nederlandse primeur van deze musical. Dat is een enorme eer, maar betekent ook dat je nog heel veel zelf moet uitpuzzelen, uitproberen en vormgeven – heel spannend en uitdagend voor onze groep! We gaan hard repeteren van nu tot aan april om de verwachtingen weer waar te maken."

Doctor Zhivago wordt 17, 18 en 19 april 2020 gespeeld in de grote zaal van Cool kunst en cultuur. De kaartverkoop loopt via het theater. Wees er snel bij, want deze gaat zoals eerder gemeld heel hard.

Meer berichten
 

Fotoseries