Met haar onverzettelijkheid en positieve instelling is Stefanie van der Gragt een van de steunpilaren in het Nederlands elftal.
Met haar onverzettelijkheid en positieve instelling is Stefanie van der Gragt een van de steunpilaren in het Nederlands elftal. (Foto: Archief Rodi Media)

Van der Gragt met Leeuwinnen naar WK-finale

  Sport

LYON/HEERHUGOWAARD - De Oranjeleeuwinnen, met de Heerhugowaardse Stefanie van der Gragt in de gelederen, hebben zich op heroïsche wijze geplaatst voor de finale van het WK voetbal in Frankrijk. In het thuisstadion van Olympique Lyon werd de 1-0 overwinning op Zweden pas in de extra tijd uit het vuur gesleept.

Van der Gragt toonde wederom aan een van de steunpilaren te zijn van dit team. Met haar onverzettelijkheid, positieve instelling en wilskracht was de verdediger van FC Barcelona een rots in de branding in de verdediging van Oranje. Regelmatig wist zij de Zweedse aanvallers de voet dwars te zetten. Scoren, zoals ze in de kwartfinale zo magistraal deed met het hoofd, deed Van der Gragt deze keer niet. De enige treffer van de wedstrijd viel pas in de verlenging. In de 99e minuut was het Jackie Groenen die de Zweedse keeper Lindahl wist te passeren. Het was een bevrijdende treffer, omdat Zweden gedurende een groot deel van de wedstrijd sterker was. Oranje mocht doelvrouw Sari van Veenendaal en ook Van der Gragt dankbaar zijn dat de Scandinaviërs niet verder kwamen dan de paal.

Verenigde Staten

Na de zege op Italië in de kwartfinale had de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman al één belangrijk doel gerealiseerd: plaatsing voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Zondag 7 juli om 17.00 uur mogen de Oranjeleeuwinnen proberen ook hun tweede doel - de WK-titel - in de wacht te slepen. Eenvoudig zal dat echter niet zijn, want de tegenstander in de finale is de ijzersterke ploeg van de Verenigde Staten, de regerend wereldkampioen.

Meer berichten
 

Fotoseries