Drie Waardse handbalsters in voorlopige selectie

Sport
De Heerhugowaardse Delaila Amega in actie voor Oranje.
De Heerhugowaardse Delaila Amega in actie voor Oranje. (Foto: NHV)

HEERHUGOWAARD - De Nederlandse bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft drie handbalsters uit Heerhugowaard opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Griekenland. Het zijn Delaila Amega, Bo van Wetering en doelvrouw Tess Wester. De definitieve selectie wordt uiterlijk 9 september bekendgemaakt.

De Oranjedames nemen het donderdag 26 september in eigen land op tegen Oostenrijk. Het beginsignaal klinkt om 19.30 uur in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Drie dagen later, zondag 29 september, wordt de uitwedstrijd gespeeld tegen Griekenland om 16.00 uur (Nederlandse tijd). De tribunes in het Indoor Sportcentrum Eindhoven zijn al goed gevuld. Er worden extra tribunes bijgebouwd zodat meer fans naar de wedstrijd van de Oranjedames kunnen komen kijken. Kaarten voor het kwalificatieduel zijn te koop via: https://dames.handbal.nl/media/.

Spelverdeler Amega, die volgende maand 22 wordt en op de weg terug is na een zware blessure, speelt sinds 2016 voor de Duitse club TuS Metzingen. Daar krijgt ze vanaf komend seizoen gezelschap van hoekspeelster Van Wetering (19), die eerder dit jaar door de bondscoach werd uitgeroepen tot talent van het jaar en nog aan het begin van haar interlandcarrière staat. Keepster Wester (26) is met ruim negentig interlands al een ervaren speelster, die een belangrijke spil vormt in de ploeg. Wester staat onder contract bij het Deense Odense Handbold.