Veelzijdig Cultureel Café Cool bruist

Algemeen
The Lasses
The Lasses (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Een aantal zeer interessante gasten passeert het Cultureel Café Cool op zaterdag 6 april.

Er wordt gepraat met de nieuwe directeur Lineke Kortekaas, een vrouw met veel ervaring. Zij was vijf jaar directeur van De Koornbeurs en leidde een korte tijd Schouwburg Het Park in Hoorn. Haar motto: "Op cultuurbeleving kun je dagen teren. Ik wil het leven van de mensen in Heerhugowaard en omgeving een beetje mooier maken." En daar is Eefke Heitbrink. Naast het runnen van de Balletschool Heerhugowaard en het geven van Klassiek ballet, Jazzdans en Pilates, is Eefke ook choreografe voor diverse (amateur)musicalprojecten. Uit de groep van 9 tot 12 jaar werden dit jaar 16 leerlingen gekozen om deel te nemen aan de voorstelling van The Royal Moscow Ballet. Zij traden op met dit Russische gezelschap in het ballet 'Sleeping Beauty'. Leerlingen van deze groep komen dansen op de muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Muziek

De muziek is in handen van The Lasses. Sophie Janna en Margot Merah touren niet alleen door Nederland, maar ook door Europa en ver daarbuiten: in de afgelopen maanden speelden ze onder andere in Canada, Japan, Amerika, en Engeland. The Lasses zingen geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. De kunstenaar is Loet van Veen. Hij maakt bronzen beelden. Dieren, figuren, naakten en droombeelden. Hij kan er boeiend over vertellen. Loet: "Wat mij zo aantrekt in brons is de uitstraling van het materiaal en de onvergankelijkheid van de kleur." De jongste gast is Damian Schenk(16). Hij heeft politiek talent zowel als ambitie. Dit bleek toen hij deelnam aan de selectiedagen voor het Model European Parliament. Hij heeft inmiddels een vergadering meegemaakt in Parijs.

De presentatie en organisatie is in handen van Annek Groot, Ingrid Koens en René Schreuder. Het Cultureel Café is te vinden in Café Cool aan het Coolplein 1, Heerhugowaard. De zaal is open om 14.30 uur. Start programma 15.00 uur. Toegang is gratis.