Het Blazersensemble bestaat 35 jaar.
Het Blazersensemble bestaat 35 jaar. ((Foto: aangeleverd).)

Blazersensemble viert 35-jarig bestaan

HEERHUGOWAARD - Harmonieorkest Het Blazersensemble bestaat dit jaar 35 jaar. Wat in 1984 begon als een klein ensemble met enkele klarinetten, een saxofoon, een tuba en een paar trommels is uitgegroeid tot een volwaardig harmonieorkest. In hoogtijdagen bestond het orkest uit 45 man, op dit moment telt het orkest ongeveer dertig leden.

Het orkest heeft in de loop der jaren verschillende dirigenten gehad. De laatste twintig jaar speelt het orkest onder de inspirerende leiding van Steffen Snip, die het orkest altijd verrassend leuke muziekstukken voorzet zodat de motivatie er goed in blijft zitten. De omloopsnelheid van de muziek is hoog, dit vraagt dus veel inzet van de muzikanten.

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan geeft het orkest zondag 17 november om 14.30 uur een jubileumconcert in Cool kunst en cultuur. De kaartverkoop hiervoor loopt reeds, maar via www.coolkunstencultuur.nl zijn nog steeds volop kaarten à € 12,50 te verkrijgen. Voor deze prijs krijgt men niet alleen toegang tot het jubileumconcert, de garderobe en een drankje in de pauze, maar kan ook genoten worden van muziek van de Heerhugowaardse Fanfare Hou en Trouw en dans van Balletschool Heerhugowaard.

'Arcade'

Beide verenigingen heeft Het Blazersensemble uitgenodigd om het jubileum mee te komen vieren. Bekende stukken zullen het podium passeren, zoals onder meer 'Lord of the Dance', 'Quando Quando', 'La Storia' en 'Sway'. De Balletschool brengt met een jeugd- en tienergroep verschillende dansen met jazz-choreografie op 'Arcade' van Songfestivalwinnaar Duncan Laurence en 'Sing Sing Sing' van Louis Prima, op een arrangement van dirigent Steffen Snip.

Meer berichten